Verdens næststørste auktionshus for minkskind har drejet nøglen om, og det er en gevinst for danske Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur, der tidligere på året har været ude i en stor fyringsrunde, har mistet en stor konkurrent. Verdens næststørste auktionshus for minkskind, North American Fur Auctions, NAFA, er krakket, og det kan mærkes hos verdens største auktionshus for minkskind, Kopenhagen Fur. Det skriver Jyllands-Posten.

”Vi kan allerede nu registrere en stor tilstrømning af minkavlere fra Canada og USA, som gerne vil sælge deres skind på vores auktioner i København. NAFA har også haft aftaler med minkavlere i blandt andet Polen, og en del af dem søger også mod vores auktioner. Jeg venter, at vores auktioner næste år samlet set får tilført 1,5-2,0 millioner flere skind på grund af lukningen af NAFA,” siger adm. direktør for Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen, til Jyllands-Posten.

Amerikanske NAFA har i længere tid været i økonomisk krise, og krakket er indtruffet som resultat af kuldsejlede forhandlinger med bankerne.

Kopenhagen Fur, der er ejer af danske minkavlere, har i dag en global markedsandel på 64 procent, der omsættes i auktionshuse uden for Kina. Efter NAFAs lukning vurderes det, at Kopenhagen Furs markedsandel næste år vil stige til over 70 procent.