Stifteren af en dansk kriseramt skokæde har forladt både bestyrelse og ejerskabskreds. Kæden overtages af en dansk milliardær, der dermed øger sin del af ejerskabet fra 75 til 100 procent.

Skokæden Bianco har de sidste syv år været økonomisk udfordret, og har i perioden tabt næsten 170 mio. kroner samt lukket en lang række butikker.

René Piper Laursen stiftede i 1987 Bianco og har siden siddet både i bestyrelsen og ejerkredsen, men nu viser cvr-registeret, at han helt har forladt både bestyrelse og ejerkreds. Det skriver Finans. Af registreringerne kan det ligeledes ses, at Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen nu får fuld kontrol over kæden, da han har overtaget hele ejerskabet af Bianco Footwear A/S.

Anders Holch Povlsen skød i starten af 2016 100 mio. kroner i Bianco og overtog i den forbindelse 75 procent af ejerskabet af skokæden.

Bianco har på nuværende tidspunkt under 100 butikker fordelt på Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Ledelsen skrev i forbindelse med regnskabet sidste år, at der var foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger, der dengang forventedes at forbedre fremtidens resultater.