Det danske modebrand har fået stjålet varer for en million kroner midt i coronakrisen. Trods den massive modgang bliver virksomheden ved med at holde hovedet højt.

Les Deux mærker ligesom mange andre i branchen tydeligt til konsekvenserne af Covid-19. Modebrandet mistede hele 95 procent af omsætningen inden for den første uge. Det oplyser de til Finans.

Som om den økonomiske krise ikke var nok, så blev Les Deux i sidste uge bestjålet for en million kroner, da en lastbil med selskabets varer blev plyndret.

Les Deuxs forsikringsselskab sørgede dog hurtigt for en erstatning til modevirksomheden, og det fik for alvor direktørens øjne op for, hvor vigtige partnerskaber er i denne tid.

”At vi fik pengene så hurtigt, viser bare, hvor essentielle partnerskaber er i disse tider. For det betød, at vi kunne koncentrere os om vigtigere ting,” udtaler Andreas von der Heide.

Les Deux har arbejdet hårdt for at lægge en strategi for tiden efter krisen. Der er kommet mange aftaler på plads hos både leverandører og kreditorer, hvor Andreas von der Heide har oplevet en stor åbenhed.

”På 36 timer fik vi hentet 60-75 dages kredit hos vores leverandører i Portugal, Tyrkiet og Kina. Jeg skrev til en af mine leverandører, at vi måtte sejle skibet i land sammen, hvortil hun svarede: Så længe kaptajnen er en viking, er vi sikre på at komme i land,” fortæller han.

Les Deux har tilmed på de ti år, som brandet har eksisteret, formået at betale størstedelen af virksomhedens gæld tilbage. Andreas von der Heide mener derfor, at brandet nok skal kunne klare sig igennem krisen.

”Vi kan sagtens holde året ud, men så bruger vi også alle knapperne – uden at vi går i banken og så videre. Vores strategi er formet efter, at det bliver sådan her i tre måneder. Men hvis vi først kommer igennem dette, er det ikke noget, vi ikke kan overleve,” mener han.

Les Deux forhandles i 800 butikker fordelt i 15 forskellige lande.