På CIFF vil den danske accessoriesvirksomhed præsentere en ny produktlinje, der er lavet udelukkende af restlæder fra en normal produktion, som ellers typisk anses for affald. 

Den danske accessoriesvirksomhed har de sidste par år arbejdet fokuseret med at gøre sine produkter mere bæredygtige. Markberg blev blandt andet tidligere på året medlem af Leather Working Group og arbejder målrettet med certificering af alle garverier.

Nu kan brandet sætte kryds ved endnu et mål: zero waste-læderproduktion.

”Vi arbejder meget seriøst med en lang række initiativer for at sikre, at vores produkter bliver så bæredygtige som muligt. Det ligger dybt i Markbergs dna at arbejde med ansvarlighed på alle niveauer. Vi er særligt stolte af vores zero waste-læderkoncept, da det betyder, at alle vores tasker og punge nu produceres uden læderspild overhovedet,” fortæller kreativ direktør Mette Astrup.

Foruden det bæredygtige aspekt i at upcycle restmateriale, er de mange andre elementer i de upcyclede produkter og produktionen bag også sikret et bæredygtigt fokus.

“Vores nye Markberg Upcycled-produkter har et endnu mere bæredygtigt fokus, så liningen eksempelvis er 100 procent genanvendt bomuld, og stopperne er 100 procent genanvendt polyester. Vi arbejder ikke kun med selve zero waste-konceptet og materialer, men også med underleverandører og produktionsforhold ud fra en mere holistisk tilgang,” forklarer Mette Astrup.

Den nye produktlinje Markberg Upcycled er produceret udelukkende af restlæder, der typisk anses som affald. Produktlinjen består af fire tasker og tre mindre accessories, som præsenteres under modeugen i august på modemessen CIFF.

Foto: Markberg