For nyligt er Markberg  blevet kåret af Børsen som Gazelle 2018. Accessoriesbrandet offentliggør nu et nyt forretningsområde, som indeholder overtagelse af produktion og design af Neyes egenproduktion af brandet Aura.

Markberg kan nu tilføje en Børsen Gazellepris til CV’et, da de netop er kåret som Børsen Gazelle 2018. Virksomheden har siden 2009 lavet private labelproduktion for en række danske retailkæder og modebrands, og ansatte sin første medarbejder for fire år siden. Derfra er det gået stærkt, og i dag favner virksomheden over 15 medarbejdere, og bruttofortjenesten er over de sidste fire regnskabsår steget med 490 procent.

”Vi har ikke tidligere fokuseret på private label som selvstændigt forretningsområde, men vi er ofte blevet kontaktet af andre brands med forespørgsler. Vi ser det som en oplagt mulighed for vækst at udvide netop private label-området, da vi er rigtig gode til produktionsstyring og kvalitetssikring af skindvarer – og efterspørgslen er der,” fortæller direktør Rune Klemmensen i en pressemeddelelse.

Fremover skal Markbergs private label-afdeling være et separat område, som ikke influerer virksomhedens egen drift af Markberg-brandet. Som en del af det nye forretningsområde har Markberg overtaget design og produktion af Neye-kædens interne brand Aura, som er kædens mere prisvenlige brand.

”Vi opfatter det som et stort skulderklap og anerkendelse af de kompetencer, vi har inden for produktion af skindvarer, når landets største retailkæde på området overlader hele design- og produktionsstyringen til os. Det er absolut også givende, at vi gennem samarbejdet er med til at støtte op om Neye-kædens gode formål, idet de hvert år donerer hele overskuddet til kræftforskning,” udtaler Rune Klemmensen.

Et andet led i udvidelsen af Markbergs private label-område er ansættelsen af Jeanette Øhrberg Poulsen, der blandt andet har en fortid hos virksomhederne Kabooki, Scan Wear og Fipogroup.

Den nye Aura-kollektion relanceres med en helt ny profil i oktober 2018. Den nye profil skal styrke salget i Neye-kædens 42 butikker samt på webshoppen.