De to brands har tidligere lavet et samarbejde. Nu gentager de succesen. “Vi har begge en vision om, at høj kvalitet skal være for alle,” fortæller Morten Dybdahl, Brand Director hos Matinique, til TØJ.

Matinique har netop offentliggjort, at de fortsætter deres samarbejde med FDB Møbler denne sæson. Sammen lancerer de en limited edition af Jørgen Bækmarks J83B-bænk.

”Det har givet virkelig god mening for os at fortsætte samarbejdet med FDB Møbler, fordi vi har et fælles værdigrundlag med afsæt i unikt design, funktionalitet, komfort og attraktive priser. Vi har begge en vision om, at høj kvalitet skal være for alle, og derfor ser vi FDB Møbler som en fortsat stærk samarbejdspartner for Matinique. Jørgen Bækmarks design af J83B-bænken passer godt sammen med vores forkærlighed for klassisk dansk design tilsat maskulinitet og rå undertoner i den grå og sorte Reflect Edition,” fortæller Morten Dybdahl, Brand Director Matinique, til TØJ.

I forbindelse med offentliggørelsen af J83B-bænken lancerer Matinique også sin nye Heritage-kollektion.

 

Limited edition af Jørgen Bækmarks J83B-bænk
Limited edition af Jørgen Bækmarks J83B-bænk

 

Tid til at reflektere

Samarbejdet mellem de to brands startede i 2018, hvor Matinique og FDB lancerede en limited edition af J81-stolen designet af Jørgen Bækmark. Den var inspireret af Steve McQueens ikoniske Porsche i farven Slate Grey.

”På et designmøde talte vi om, hvor hektisk en tid vi lever i. Vi går hele tiden med næsen i vores mobiltelefoner og skal helst kunne multitaske i alt, hvad vi laver. Vi ville gerne have tid til at reflektere og gå lidt ned i tempo. Så fik vi ideen om at få lavet en stol til formålet. Det giver mening at kunne læne sig tilbage og tage sig den ekstra tid til at reflektere over stort og småt i livet. FDB relancerer deres møbelklassikere, og vi kunne se et godt samarbejde, fordi vi deler nogle grundværdier om godt klassisk design og god kvalitet for pengene,” forklarede Morten Dybdahl dengang til TØJ.

 

Foto: Matinique