Nyopstartet modebrand har proaktiv tilgang til tøjspild

Et nyt dansk modebrand håber på at udfordre branchens problemer med tøjspild og vise, at store som små kan gøre en forskel.

Modebranchen er i de seneste år blevet kritiseret for overproduktion og afbrænding af tøj og overskudsmaterialer. Deraf kom drivkraften til det nyopstartede modebrand Bene, der tilbyder og specialiserer sig i bodystockings, der udelukkende er produceret af overskudsmaterialer.

”Gennem mange års erfaring har jeg set talrige fabrikker bugne af overskudmaterialer fra store modehuse og været vidne til, at de lækreste materialer er gået til spilde. Derfor kontaktede jeg nogle af Europas mest velrenommerede fabrikker med et ønske om at komme det massive materialespild til livs,” udtaler Benedichte Ekstrand, medstifter af Bene, tidligere designer hos danske Nué Group og senest chefdesigner hos det franske modehus Koche, i en pressemeddelelse.

Filosofien bag modebrandet er, at forskellige former og personligheder er det, der gør kvinder unikke, og derfor er bodystockingen fascinerende.

Benedichte Ekstrand har stiftet virksomheden i samarbejde med sin svigerinde Louise Scheel.

 

Foto: Bene