Efter otte år vinder børnetøjsmærket sag om varemærke i Kina.

I 2011 søgte det danske børnetøjsmærke Pompdelux, der netop har fremlagt et forbedret regnskab, om international varemærkeregistrering, herunder i Kina. Her viste det sig, at der allerede var indsendt en varemærkeregistrering andetstedsfra få måneder tidligere.

Herefter begyndte en lang sag om rettighederne til varemærket, der nu er faldet ud til Pompdelux’ fordel.

”Vi havde i en længere periode et større beløb deponeret hos vores kinesiske advokat, fordi vi indledte forhandlinger med modparten om overtagelse af varemærket i et forsøg på at afslutte sagen. Dog besluttede vi, da modparten pludselig ville øge beløbet, at vi ikke ville give næring til kinesiske varemærketyverier, hvorfor vi afbrød forhandlingerne og trak beløbet hjem,” udtaler ejer af Pompdelux, Marianne Hoffmann Dyrbøl, i en pressemeddelelse.

I sommeren 2016 oplevede Pompdelux, at dele af deres efterårskollektion blev tilbageholdt i tolden, da modparten havde indledt en toldovervågning på varemærket. Varerne blev i sidste ende frigivet, og sagen om varemærket vendte efterfølgende til danske Pompdelux’ fordel, oplyser brandet.

Den kinesiske højesteret har nu afvist modpartens registrering af varemærket som værende i ond tro og har samtidig administrativt ophævet varemærket som følge af manglende dokumentation af brug. Danske Pompdelux står nu som registreret ejer af varemærket.