Skobrandet Skechers lancerer sko, der er designet med bæredygtighed for øje og lavet i genanvendte materialer.

Skechers – der netop har slået salgsrekord – har lanceret en bæredygtig kollektion lavet af genanvendte materialer.

Skoene er designet med bæredygtighed for øje, og der er brugt genanvendte materialer i skoene. Blandt andet består overdelene af op til 91 procent genanvendt strikmateriale, ligesom den indvendige foring og snørebånd er 100 procent genanvendt polyester.

”Vi har hos Skechers stort fokus på at reducere det aftryk, vi sætter på miljøet, og vi er derfor stolte af at lancere disse spændende modeller,” udtaler Peter Jørgensen, CEO hos Sports Connection ApS, som er distributør af Skechers på de nordiske markeder, i en pressemeddelelse.

 

Også emballage i genanvendelige materialer

Derudover har Skechers foreløbig fjernet stort set al plastik fra deres emballager, ligesom stort set alt indlægspapir og pap brugt i æsker og kartoner er genanvendeligt. 99 procent af skoæskerne lever op til FSC standarder (ansvarlig skovhugst), og alt emballage er printet med soya- eller vandbaseret blæk.

”Bæredygtighed er en topprioritet hos Skechers ,og vi søger løbende nye måder at øge vores brug af miljøvenlige materialer. Ved at genanvende materialer er vores mål at give det et nyt liv i stedet for at smide ud, og dermed reducere vores udledning betydeligt,” siger Peter Jørgensen.