Det 34 år gamle skobrand lukker dørene til sine butikker i Danmark og Norge. I stedet vil brandet samarbejde med nationale og internationale partnere inden for fysisk detailhandel og nethandel.

Nu gik den ikke længere for danske Bianco, der i mange år har haft underskud. Ejerne bag brandet – Last Studio – tager nu konsekvensen og lukker alle 23 butikker i Danmark og Norge. Det skriver Avisen.

I stedet vil Bianco bygge sin forretning op omkring først og fremmest grossisthandel i samarbejde med nationale og internationale partnere inden for detail og online. Det fortæller Thomas Rosenvold Tygesen, direktør i Bianco Footwear, til mediet.

 

Bestseller-ejer bakkede ud

Lukningen af butikkerne kommer sandsynligvis ikke som en overraskelse for nogen i branchen.

Tidligere på året begyndte Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen at bakke ud af virksomheden, som han ad flere omgange har skudt penge i. I august gav Bestseller United A/S, der tidligere har haft en ejerandel på 100 procent af Bianco Footwear A/S, afkald på ejerskabet og solgte skokæden til Last Studio A/S.

I samme omgang valgte Anders Holch Povlsens investeringsselskab Brightfolk A/S, der er ejet af Heartland A/S, at investere 4 mio. kroner i Last Studio. Hermed ejer Anders Holch Povlsen 20 procent af Last Studio og har derfor ikke givet helt afkald på Bianco.

 

Foto: Bianco