Efter mange år med underskud hos Bianco har Bestseller-direktøren nu frasolgt størstedelen af den danske skokæde. 

Hos Bianco Footwear A/S har de seneste mange år budt på markant nedgang med store millionunderskud. Det nyeste regnskab, gældende for 2019/20, viser et underskud på knap 47 mio. kroner.

I 2016 kom Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen ind som medejer i selskabet og har siden da ad flere omgange skudt store beløb ind i den hårdt pressede skokæde.

Nu fremgår det af CVR-registeret, at Anders Holch Povlsens selskab Bestseller United A/S, der tidligere har haft en ejerandel på 100 procent af Bianco Footwear A/S, giver afkald på ejerskabet og sælger skokæden til Last Studio A/S.

I samme omgang har Anders Holch Povlsens investeringsselskab Brightfolk A/S, der er ejet af Heartland A/S, valgt at investere 4 mio. kroner i Last Studio. Hermed ejer Anders Holch Povlsen 20 procent af Last Studio og har derfor ikke givet helt afkald på Bianco.

Overfor Finans bekræfter både Lise Kaae, adm. direktør for Brightfolk og Heartland, og Lasse Løgstrup Jespersen, adm. direktør for Last Studio, at Last Studio nu står for ejerskabet af Bianco. Samtidig ejer Last Studio nu også skobrandet Ca’shott – et tidligere datterselskab i Bianco-koncernen.

I en mail til mediet forklarer Lise Kaae:

“Heartland har indgået et partnerskab med Last Studio A/S om drift og ejerskab af Bianco-koncernen. Thomas Rosenvold Tygesen, medejer og bestyrelsesmedlem i Last Studio, tiltræder som direktør for Bianco og Ca’shott.”

Last Studio ejes primært af de to brancheprofiler Claus Tygesen og Thomas Tygesen, der har mange år bag sig i den danske skobranche. Også Thomas Rosenvold Tygesen og Lasse Løgstrup Jespersen er med i ejerskabet af Last Studio og står hver for 20-25 procent. Virksomheden blev stiftet i 2017.

 

Foto: Anders Holch Povlsen