Efter at have solgt sit første smykkebrand i 2019 manglede Lise Reo hurtigt det kreative i sin hverdag. Derfor startede hun Libopé Jewels, hvor 90 procent af varesortimentet er one-offs.
I artikelserien ‘Velkommen til branchen’ taler vi med nogle af de nye spillere i modebranchen: Alt fra tøj- og smykkebrands til retailers. For hvem er de? Hvilke udfordringer er de stødt på, og hvad skal virksomheden i fremtiden?
Læs med og bliv klogere.
Velkommen til Libopé Jewels, som Lise Reo startede i slutningen af 2019. Libopé Jewels er et smykkebrand, hvor alle smykkerne er limited eller one-offs.
Hvorfor har du startet dit eget brand? Hvordan kom du på ideen?
Jeg startede mit første smykkebrand tilbage i 2008, som jeg solgte videre i 2019. Det havde vokset sig større, end jeg kunne være med til. Der var en del forhandlere, og jeg kørte med faste kollektioner. Så desværre var der ikke så stort fokus på den fri fantasi og det kreative design, da det var begrænset af og blev spist op af avance og lagermængder til kunderne. Jeg er uddannet inden for økonomi og sidder til daglig som økonomichef i en større tøjvirksomhed. Så jeg følte, jeg var nødt til at vælge mellem smykkerne og min uddannelse i økonomi. Og der var det jobbet som lønmodtager, der løb med sejren.
Da jeg havde solgt virksomheden, gik der ikke længe, før jeg kunne mærke, at jeg manglede noget kreativt at rode med. Derfor startede jeg Libopé Jewels. Med erfaringen fra det tidligere brand vidste jeg godt, at jeg var nødt til at lave et nyt koncept, hvor jeg styrer dagsordenen, og der er plads til den kreative side. Konceptet er ret simpelt. Jeg laver design løbende og prissætter dem efter tidsforbrug og materialesammensætning. Derfor sætter det ingen begrænsninger for mine ideer. På nuværende tidspunkt sælger jeg udelukkende til private kunder.
Hvilke udfordringer er du stødt på?
Min største udfordring er nok, at jeg skal kunne begrænse mig for at balancere familielivet, mit 30-timers job og Libopé. Jeg er typen, der godt kan lide at gå all in på de sysler, jeg går med. Det kan være svært at nå det hele, og derfor er det klart Libopé Jewels, som jeg må optimere min tid hos. Mange kunder ønsker bestillinger, og det ville jeg så gerne sige ja til. Men det kan jeg ikke så tit, hvis jeg også skal gemme tid til min egen kreativitet og mit eget design.

Hvad har været sværest ved din opstart?
‘At få foden indenfor’. Når man starter et nyt brand og en ny Instagram-profil med nul følgere, så kan det være benhårdt og omkostningsfuldt – og man skal kunne holde til afslag og nederlag. 10 nye følgere i dag og mister 20 i morgen. Det er en hård branche, og ikke en jeg er specielt meget fan af, men det er bare branchen, som den er i dag. Det har været, og er nok, det sværeste for mig at acceptere.
Hvad er det bedste råd, du vil give med på vejen?
If you can dream it, you can do it. Har du en passion, så skal det hele nok komme – for det du øver dig i, det bliver du god til hen ad vejen.
Bæredygtighed er efterhånden en selvfølge. Hvordan tænker du bæredygtighed ind i din virksomhed?
Jeg tænker bæredygtighed ind alle de steder, jeg kan. Meget at mit guld og sølv er genanvendt. Jeg gør, hvad jeg kan for at holde mine varekøb i Danmark, både for at støtte det lokale og for at passe på vores miljø.
Hvordan skiller dit produkt sig ud fra andre i branchen?
I modsætningen til mange andre smykkebrands er cirka 90 procent af mit varesortiment one-offs. De er lavet i hånden af mig på mit lille kontor derhjemme, og der er kun en eller ganske få af samme smykke. Jeg har ingen ansatte, kun mig. Derfor kommer alt fra mig.
Hvad er dine fremtidsplaner med virksomheden?
Fremtiden er svær at spå om. Jeg har mange ideer og drømme, men er desværre også nødt til nogle gange at lægge låg på de 10 vilde heste jeg har indeni – simpelthen for at balancere alt, hvad der er vigtigt i mit liv.
Foto: Libopé Jewels