Moderselskabet Gotoga AB blev tidligere på ugen erklæret konkurs og tager nu de to modebrands med i faldet. 

Den 2. august blev den svenske modekoncern Gotoga AB samt holdingselskabet Gotoga Holding erklæret konkurs. Konkursen betyder, at de to datterselskaber og modevirksomheder Whyred og Hope også er blevet begæret konkurs. Først blev Whyred erklæret konkurs den 4. august, og den 5. august måtte Hope også indgive konkursbegæring. Det skriver det svenske branchemedie Habit.se.

Siden Gotoga opkøbte Whyred tilbage i 2018, har det været målet at genskabe brandet, der i flere år havde haft økonomiske udfordringer. I oktober 2019 påbegyndte man en rekonstruktion af Whyred, der har mere end 20 år på bagen. Siden rekonstruktionens påbegyndelse har Whyred måttet lukke ned for flere af sine fysiske butikker.

Både Hope og Whyred har tidligere haft shows under den københavnske mode. Ved den kommende modeuge i København er Hope på Copenhagen Fashion Weeks officielle program med et digitalt show. Om dette show fortsat bliver afviklet vides endnu ikke.

Gotoga AB ejer også virksomheden Cross Sportswear, men det er stadig uvist, om denne virksomhed også må erklæres konkurs.

 

Foto: Whyred