Fonden Bestseller Foundation vil de kommende fem år donere 175 millioner kroner til formål og tiltag inden for iværksætteri og cirkularitet, som bidrager til øget bæredygtighed.

Med en donation på 175 millioner kroner over de næste fem år har Bestseller-fonden Bestseller Foundation taget endnu et skridt mod at øge sit engagement i iværksætteri og cirkulære tiltag, som skal resultere i varige bæredygtige forbedringer på globalt plan. Det skriver Bestseller i en pressemeddelelse. Fokus vil især være på at fremme cirkulær økonomi på det afrikanske kontinent, men fonden støtter også ansvarlighedstiltag på global skala.

”Den yderligere støtte giver os en enorm mulighed for at øge vores indsats. Vi er ydmyge over for opgaven, og samtidig meget optimistiske for potentialet i cirkulær økonomi på tværs af en række sektorer. Ikke mindst i Afrika og ikke mindst inden for mode og tekstil,” siger direktør i Bestseller Foundation, Jannek Egerrup-Hagen, og uddyber:

”I Afrika samarbejder vi aktuelt omkring tekstilgenanvendelse i Kenya, og vi støtter blomstrende designere med fokus på bæredygtighed. Vi samarbejder også med en række iværksættere lige fra Rwanda til Sydafrika, der transformerer affald til modeprodukter. I tillæg til fondens investeringer yder vi støtte til fremme af innovation og bæredygtigt iværksætteri til gavn for natur og miljø, jobskabelse og bedre levevilkår.”

Donationen til Bestseller Foundation kommer direkte fra Bestseller, hvorfor kunderne i Bestsellers butikker er med til at bidrage positivt til projektet.

”Vi har et ansvar for den verden og det samfund, vi er en del af. Vi er glade for, at vi kan sende en del af vores overskud videre til meningsfulde formål og projekter, som skal gøre en reel forskel. Behovet for at vi alle og i fællesskab bidrager til bæredygtige forbedringer, bliver ikke mindre i de kommende år. Derfor forpligter vi os målrettet til at hensætte konkrete midler til opgaven,” siger direktionsmedlem i Bestseller Thomas Børglum Jensen.

Siden 2015 har Bestseller Foundation investeret og doneret mere end 200 millioner kroner til initiativer, der indebærer varige bæredygtige forbedringer.

Foto: Bestseller