Fremover vil det være muligt at kompensere for det klimaaftryk, som fragten fra varer købt på nettet sætter på kloden. Danske Bestseller vælger nu klimakompenserende fragt som standard på flere af sine webshops.

Det er indtil videre umuligt fuldstændigt at fjerne den CO2-udledning, som pakketransport udleder, men Bestseller tilbyder nu sine kunder at klimakompensere som standard, når kunderne handler hos virksomheden.

”Vi ved, at en del af vores CO2-udledning ligger indenfor logistisk, og derfor arbejder vi intenst på at reducere alle de steder, vi kan. Men der er også noget transport, vi ikke selv står for, og hvor en vis udledning er uundgåelig. Derfor er vi glade for, at flere af de fragtfirmaer, vi samarbejder med, tilbyder at klimakompensere den transport, de har, og det vil vi gerne tilbyde vores kunder, når de handler hos os,” forklarer den ansvarlige for Bestsellers onlineleveringer Anders Frost Nygård i en pressemeddelelse.

De ekstraomkostninger, der er forbundet med klimakompensationen, står Bestseller eller leverandørerne for, så kunderne ikke bliver ramt af en merbetaling. I første omgang kommer tilbuddet til at gælde kunder i Tyskland, Frankrig, Schweiz, Holland og Danmark.

”Klimakompensationen er ikke den bedste løsning. Ideelt ville være at kunne reducere selve CO2-udledningen helt til en start i stedet for at kompensere for denne efterfølgende. Men med den teknologi og infrastruktur, vi har til rådighed i dag, er det en af de bedste muligheder, der er, når det kommer til at kompensere CO2-aftrykket indenfor transportområdet. Men vi er også bevidste om, at det her er et midlertidigt tiltag, som på længere sigt skal erstattes af mere effektive tiltag, når teknologien tillader det,” siger Anders Frost Nygård.

Bestseller arbejder også med at reducere sit klimaaftryk på andre punkter, og i starten af året indgik virksomheden derfor et samarbejde med Freja Transport & Logistik, som vil bruge biodiesel til deres transport. I 2021 indgik Bestseller desuden en aftale med Maersk, som skulle sikre, at Bestsellers oversøiske transport ville blive klimaneutral.

”Vi arbejder hele tiden på at mindske vores klimaaftryk ved at finde flere innovative løsninger indenfor logistik. Der er altid plads til forbedring, og vi arbejder hårdt på at finde de bedste og mere klimavenlige alternativer,” lyder det fra Anders Frost Nygård.