TØJ har talt med to ud af de tre brands, der er blandt finalisterne til Zalando Sustainability Award. Eventen afholdes for tredje gang ved Copenhagen Fashion Week den 1. til den 4. februar 2022.

Zalando og Copenhagen Fashion Week afslører nu danske Iso.Poetism By Tobias Birk Nielsen og Tomorrow Denim samt tyske Fassbender som finalister til denne sæsons Zalando Sustainability Award ved Copenhagen Fashion Week, der løber af stablen den 1. til den 4. februar 2022.

Det er tredje gang, at det strategiske samarbejde mellem Zalando og Copenhagen Fashion Week, hvori prisen spiller en central rolle, finder sted.

Prisen, der er åben for internationale ansøgere, har til formål at opfordre brands til at udforske bæredygtige alternativer og anerkende de strategier, der kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig modeindustri.

 

Jurymedlemmer udvælger finalisterne

Finalisterne er udvalgt af en jury med blandt andet Copenhagen Fashion Weeks direktør, Cecilie Thorsmark, bæredygtighedsredaktør for Vogue, Great Britain, Emily Chan, model, miljøaktivist og bæredygtighedskonsulent, Arizona Muse, og brand- og bæredygtighedsrådgiver Dio Kurazawa. Zalando repræsenteres i juryen af bæredygtighedsdirektør, Kate Heiny, og VP Category Women, Sara Diez.

Jurymedlemmerne har kigget på ansøgernes tilgang til bæredygtighed og fokuseret specifikt på brugen af certificerede materialer, produktionsprocesser, innovation, gennemsigtighed og evnen til at kombinere en mere bæredygtig tilgang med stærkt design.

“Det er opmuntrende og spændende at have modtaget så mange ansøgninger til dette års Zalando Sustainability Award, og vi er stolte af at kunne fortsætte vores strategiske samarbejde med Copenhagen Fashion Week. Prisens popularitet skaber en mulighed for at arbejde tættere sammen med brands for at skabe positive forandringer for både mennesker og planeten,” udtaler Kate Heiny, bæredygtighedsdirektør hos Zalando, i en pressemeddelelse.

Om samarbejdet siger Cecilie Thorsmark, jurymedlem og direktør for Copenhagen Fashion Week:

“Jeg er glad for at arbejde med Zalando om endnu en Copenhagen Fashion Week som del af juryen til Zalando Sustainability Award. Det har været spændende at se så mange innovative idéer fra brands, der stræber efter at skabe mere ansvarlige forretningsgange. Juryens valg faldt på disse tre, fordi vi mener, de har, hvad der skal til for at give kunder og modeindustrien adgang til mere innovativ mode.”

 

Iso.Poetism By Tobias Birk Nielsen: En ære at blive udvalgt

Hos Iso.Poetism By Tobias Birk Nielsen har juryen lagt vægt på brandets evne til at inspirere kunderne, dets fokus på genanvendte materialer og innovative farveteknikker.

Det er en anerkendelse, der betyder meget for stifter af Iso.Poetism By Tobias Birk Nielsen, Tobias Birk Nielsen:

“Det er virkelig en ære at blive udvalgt som en af de tre finalister til Zalando Sustainability Award. Det har været en fantastisk og til tider udfordrende rejse at nå hertil – for mig, for holdet og for hele vores beskedne projekt. Bæredygtighed er en helt essentiel værdi for os, som er med til at definere den måde, vi tilgår vores løsninger til koncept- og designudvikling. Derfor betyder det selvfølgelig en hel del, at vi bliver anerkendt for netop vores tilgang til bæredygtighed og ovenikøbet af så kompetente eksperter på området. Det er helt vildt overvældende, og vi kan ikke vente med at vise vores kollektion AW22_The Echos Which We Remain.”

 

Tomorrow Denim: “Vi ser det som et stort skulderklap”

Ved Tomorrow Denim var det brandets holistiske tilgang til brugen af økologiske og genanvendte materialer, som hjælper til at reducere spild, der gjorde indtryk. Og brandet er beærede over at være en af de tre finalister.

”Først og fremmest synes vi, det er meget imponerende og ikke mindst vigtigt, at Copenhagen Fashion Week og Zalando har lavet denne award. Det er en fantastisk mulighed for løbende at hæve barren og hjælpe med at drive modebranchen mod en mere bæredygtig fremtid. Vi er derfor ekstremt beæret over, at vi som en af de tre finalister bliver anerkendt for vores holistiske tilgang til arbejdet med bæredygtighed, og med dette får muligheden for at afholde et show, hvor vi når bredere ud med vores budskab. Vi ser det som et stort skulderklap at blive udvalgt af den prominente jury og glæder os utroligt meget til at vise, hvordan denim wear kan tage sig ud på en runway,” siger Henriette Merrild Pieszak, kreativ direktør ved Tomorrow Denim, til TØJ.

 

Pengepræmie og partnerskab

De tre finalister vil få finansieret produktionsomkostninger til deres show, hvor de vil fremvise deres design i Zalando Greenhouse under Copenhagen Fashion Week.

Finalisterne konkurrerer om at vinde en præmie på 20.000 euro og et partnerskab med Zalando om at udvikle en eksklusiv capsule-kollektion, der udforsker bæredygtig innovation.

Juryen vil evaluere finalisterne, og kollektionerne vil blive fremvist under Copenhagen Fashion Week, inden vinderen annonceres den 3. februar 2022.

 

Foto: Fra venstre: Henriette Merrild Pieszak, Tobias Birk Nielsen og Christina Fassbender