Det er undertøjsvirksomhedens serie af bambusundertøj – fra bambusplantage til produktion – der som den første i verden har fået FSC-certificeringen.

FSC-certificeringen bliver af mange forbundet med bæredygtig skovdrift og træ til papir og møbler. Men i den seneste tid har det vist sig, at også modevirksomheder kan opnå certificeringen – blandt andet ved materialer som viskose og bambus.

Sidstnævnte er materialet, der er brugt i JBS Textile Groups undertøjsserie, der, som den første undertøjsproduktion i verden, har fået en samlet, fuld FSC-certificering – lige fra bambusplantage til spinding, strikning og færdig produktion af undertøjet. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

JBS Textile Group har i samarbejde med FSC Danmark arbejdet dybt med alle led i forsyningskæden for at sikre, at hele kæden er FSC-certificeret. Loa Dalgaard Worm, der er direktør for strategi og udvikling i FSC Danmark, fortæller følgende:

”Det har været superspændende at arbejde sammen med JBS om at nå FSC-ambitionerne. Fremtidens tekstilbranche kommer til at arbejde hårdt og seriøst med sin bæredygtighed, og når virksomheder som JBS sætter barren højt, er det både med at vise vejen og inspirere branchen bredt.”

 

Et naturligt næste skridt i den bæredygtige rejse

CSR-koordinator hos JBS Rasmus Stærk Just fortæller, at JBS i en årrække har arbejdet fokuseret og struktureret med CSR og bæredygtighed for at sikre, at virksomhedens produkter fremstilles med respekt for mennesker og miljø. Det arbejde lønner sig nu i en samlede FSC-certificering.

”Transparens, åbenhed og ordentlighed i måden, hvorpå vi gør tingene, er nøgleordene i vores tilgang til bæredygtighed og CSR. Vi tror på, at certificeringer kan være en hjælp til at sikre, at tingene bliver gjort ordentligt – hele vejen ud i forsyningskæden. Vores egne fabrikker er i forvejen GOTS-certificerede, og vi har i lang tid arbejdet målrettet med bomuld og uld, som er certificeret økologisk. I takt med at vi har set en stigende efterspørgsel på tøj af bambus, har FSC-certificeringen på mange måder været et naturligt næste skridt for os,” forklarer han.

JBS har længe produceret undertøj i bambus, men det har været en udfordring at kommunikere, hvor bæredygtigt bambusundertøjet er produceret. Det mener salgschef Nicolai Hartung, at certificeringen nu kan hjælpe med at formidle.

”Vi har hele tiden været bevidste om, at vores bambustøj er produceret bæredygtigt. Vi har bare ikke haft muligheden for at få en certificering på det. Det har vi nu, og det giver os nogle helt andre muligheder, når vi skal kommunikere til forbrugeren. De fleste kan forholde sig til det bæredygtige i økologisk bomuld, men nu står vi altså med et produkt, som er endnu bedre for miljøet, og det bliver lettere at fortælle i kraft af FSC-certificeringen,” siger salgschefen.

Foto: JBS