Onlineplatformen Zalando investerer i teknologikoncernen Infinited Fiber Company, der arbejder med cirkulær mode og tekstil. Investeringen er et led i selskabets bæredygtighedsmål.

Zalando har efterhånden lavet flere tiltag i sin rejse for at blive en mere bæredygtig virksomhed. Blandet andet har platformen lanceret en bæredygtighedspris og tilføjet en secondhand-kategori til platformen.

Nu investerer onlineplatformen i teknologikoncernen Infinited Fiber Company, som arbejder med cirkulær mode og tekstil.

Investeringen afrunder en nylig finansieringsrunde, hvor andre aktører også deltog. Teknologikoncernen vil bruge overskuddet til at planlægge byggeriet af en flagskibsfabrik i Finland, så de bedre kan følge efterspørgslen på de regenererede tekstilfibre, som de producerer.

I forbindelse med investeringen skal Zalando fremover stille råmaterialer til rådighed for Infinited Fiber Company. Zalando anvender herefter de regenererede fibre til sin private label-produktion.

 

Investering som en del af bæredygtighedsstrategi

Zalando har en bæredygtighedsstrategi, hvor de blandt andet forpligter sig til at anvende cirkularitetsprincipperne og forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeprodukter. For eksempel ved at give mulighed for cirkulære valg og skabe adfærdsmæssige forandringer på vejen mod cirkulære produkter og oplevelser.

Derfor ser Zalando samarbejdet med eksperter og partnere som et vigtigt hjælpemiddel til at nå målet.

“Vi ønsker at være en del af løsningen på at skabe en mere bæredygtig modeindustri. Med investeringen i Infinited Fiber Company indleder vi et samarbejde med en innovator inden for cirkulær teknologi med henblik på at øge branchens andel af tekstiler, der genanvendes til nye tekstiler – lige nu er det kun én procent,” siger David Schneider, co-CEO hos Zalando.

 

Foto: Infinited Fiber Company