Global Fashion Agenda præsenterer under World Economic Forum i Davos i Schweiz den nye CEO Agenda 2019, der har klima som gennemgående element.
Bæredygtighed er, som alle i modebranchen efterhånden godt ved, ikke bare en trend. Det er blevet altafgørende for alle virksomheders fremtidsudsigter. Det er derfor også med god grund, at dette års Global Fashion Agenda under World Economic Forum i Davos i Schweiz præsenterer en opdateret udgave af CEO Agenda. Agendaen indeholder otte bæredygtige prioriteringer, som Global Fashion Agenda mener, at alle ledende roller i modebranchen bør efterleve.
De otte prioriteringer kommer ikke alene fra Global Fashion Agenda. De er udarbejdet i samarbejde med nogle af modebranchens førende beslutningstagere som for eksempel Asos, Bestseller, H&M Group og Nike.
Den adm. direktør hos Global Fashion Agenda, Eva Kruse, siger i en pressemeddelelse, at den bæredygtige udvikling går fremad, men at den ikke går stærkt nok. For at sætte yderligere skub i den bæredygtige udvikling, er klimaforandringerne blevet en ny kerneprioritet i CEO Agenda 2019.
Modeindustrien er en af de store syndere
Ifølge forskning fra UNFCCC er den totale drivhusgasudledning fra tekstilproduktion lige nu på 1,2 milliarder tons om året. Det svarer til 8 procent af verdens fossile brændstoffer. Modebranchen arbejder allerede i stigende grad med udfordringer som vand, kemikalier, cirkulær økonomi og arbejdsforhold, men branchen er nødt til at gøre mere, mener Eva Kruse.
”Klimaforandringerne er en uhørt stor trussel mod menneskerne og vores planet. Vi har kun få år til at rette op på den påvirkning, som vi selv har haft på Jorden. Vi ved, at det bliver en svær udfordring, men det vi gør lige nu går for langsomt, og vi har ikke råd til at miste mere tid. Modeindustrien er en af verdens største og mest magtfulde. Derfor er vi nødt til at gå forrest, for at sikre fremtiden for vores branche – og vores planet,” siger Eva Kruse.
De otte bæredygtige prioriteringer, som CEO Agenda 2019 præsenterer på dette års World Economic Forum, er delt op i to prioriteringskategorier.
Fire kerneprioriteter til øjeblikkelig implementering:
- Sporbarhed i forsyningskæde
- Bekæmpelse af klimaforandringer
- Effektivt brug af vand-, energi- og kemikalieforbrug
- Respektfulde og sikre arbejdsmiljøer
Fire transformerede prioriteter til grundlæggende forandring:
- Bæredygtigt materialemiks
- Et cirkulært modesystem
- Fremme bedre lønsystemer
- Den fjerde industrielle revolution