Nyt rekordregnskab gør Bestseller Retail Europe til det bedst indtjenende europæiske detailselskab i Bestseller-koncernen. Ekspansionsplanerne for 2020/21 fortsætter.

Selskabet Bestseller Retail Europe A/S, som står bag 600 Only-brandbutikker fordelt på 14 europæiske markeder, beretter for tredje år i træk om rekordregnskab. Med 170 nye butiksåbninger i regnskabsåret 2017/18 voksede indtjeningen til 386 mio. kroner mod 242 mio. kroner i 2016/17.

”Jeg er glad for og stolt over, at vi på et stærkt konkurrencepræget marked og med et salgsmæssigt udfordret forår og sommer kan ekspandere kraftigt og samtidig fastholde og udvikle vores nøgletal,” fortæller adm. direktør og medejer Finn Poulsen i en pressemeddelelse.

Med et presset retailmarked har det været muligt at genforhandle huslejekontrakter og opnå gode placeringer i de europæiske byer. Derudover har Bestseller Retail Europa A/S skilt sig af med tabsgivende butikker og afhændet sine 111 tyske Jack & Jones- og Vero Moda-butikker. Med en omkostningsfokuseret strategi er bruttofortjenesten vokset med 5 procent til 1,6 mia. kroner i 2017/18.

Bestseller Retail Europe A/S fremlægger en egenkapital, der er vokset til 912 mio. kroner i 2017/18 mod 750 mio. kroner i 2016/17.

 

Ekspansionen fortsætter

Ud fra et vertikalt butikskoncept og med nuværende huslejeniveauer vil Bestseller Retail Europe A/S fortsat intensivere arbejdet med ekspansion. Med et mål om 1.000 butikker i regnskabsåret 2020/21 vil selskabet åbne 180 nye butikker i 2018/19.

I årets løb åbnede Bestseller Retail Europe A/S 12 nye butikker i Danmark, og selskabet forventer at åbne en ny dansk butik hver eneste måned i det nye år. Målt på nøgletal er Danmark selskabets tredjestørste marked.

”Traditionel retail har længe været lagt i graven af mange fremtidsforskere og eksperter. Vi er derfor glade for at kunne præsentere dette regnskab og dermed bevise, at fremtiden i retail ikke blot kan være udfordrende og spændende men også givende,” udtaler Finn Poulsen afslutningsvis.

Bestseller Retail Europe A/S blev stiftet i 1992 i et samarbejde mellem Finn Poulsen og Troels Holch Povlsen. Siden etableringen har Finn Poulsen været selskabets adm. direktør, mens Anders Holch Povlsen i 2008 overtog Troels Holch Povlsens andel af selskabet. Finn Poulsen er desuden direktør for Bestseller-brandet Only.