Med fremgang på bundlinjen og en moderat omsætningsvækst i nyeste fremlagte årsregnskab ville der i de fleste ledelsesberetninger ytres udelukkende tilfredshed. Sådan er det dog ikke hos Bestseller, hvor ejer, Anders Holch Povlsen, udtaler et ønske om større vækst og afviklingen af problematiske markeder.

En af de største danske modekoncerner, Bestseller, fortætter med at vækste og har i regnskabsåret 2017/18 rundet 24,2 mia. kroner i nettoomsætningen. Det er en fremgang på 3,3 procent over det seneste regnskabsår, hvor der i de fleste årsregnskaber ville fremgå en overordnet tilfredshed. Men Bestseller-ejer, Anders Holch Povlsen, forventer mere af næste års regnskaber:

”Vi har arbejdet fokuseret i årets løb med at skabe vækst, og vores målsætninger har ikke ændret sig. Vi må og skal finde en vej til at vækste mere, end vi gør i dag,” fastslår Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

Udover vækst i nettoomsætningen beretter Bestseller om et resultat før skat på 2,9 mia. kroner i 2017/18. En stigning siden sidste års regnskab på 14,9 procent.

”Vores pigebrands har båret fremgangen i omsætningen, mens den primære årsag til den positive bundlinje er vores herreside, som har bidraget til en god udvikling af bruttoavancen. Resultaterne på børnesiden har generelt været skuffende, men vi har fokus på området og forventer anderledes positive takter i indeværende regnskabsår,” udtaler Anders Holch Povlsen om de forskellige forretningsområder og fortsætter:

”Vi skal blive skarpere i vores egen del af online-forretningen, og vi planlægger at åbne 250 nye butikker i 2018/19. Samtidig skal vi have sat yderligere gang i digitaliseringen af vores forretning og fortsætte med at investere på forkant. Hvis ikke vi er med fremme, kan vi ende med at gøre livet vanskeligere for os selv.”

I indeværende regnskabsår forventer Bestseller desuden at se en vis positiv effekt af afviklingen af forretningerne i Mellemøsten, som i en periode har været tabsgivende.

Om det første kvartal i det nye regnskabsår har Bestseller været påvirket af de samme udfordringer som mange andre:

”Ser vi mere specifikt på første kvartal i det nye regnskabsår, går vi ikke fri, når det gælder udfordringer i markedet,” slutter Anders Holch Povlsen.