Den store danske tøjkoncern PWT Group A/S har netop offentliggjort sin årsrapport for 2017, som ifølge ledelsen fremlægger et utilfredsstillende resultat på baggrund af ubalance i koncernens produktmix.

I 2017-regnskabet opnår PWT Group en omsætning på 1 mia. kroner samt et årsresultat på 14,5 mio. kroner. Det er et fald på 64 procent, sammenlignet med et årsresultat på 40,8 mio. kroner i 2016.

Koncernen fremlægger dog en samlet egenkapital på 508 mio. kroner, hvilket er en stigning i forhold til forrige regnskabsperiode, hvor egenkapitalen lå på 497 mio. kroner.

I årsregnskabet skriver PWT Group, at strategiske bestræbelser på at optimere PWT Groups forretning samt forbedring af kundeoplevelser var fokuspunkter i løbet af regnskabsåret, hvor der blev investeret i salgsstyrke samt online tilstedeværelse og arbejdet med omni channel.

Koncernen har endvidere arbejdet på at styrke sit aftryk i både Norge, Sverige og Kina samtidig med at kunne fokusere detailhandlen i Danmark. Til trods for de mange tiltag er ledelsen i PWT Group ikke tilfredse med koncernens økonomiske resultater, og selv om de danske PWT-ejede detailkæder har vundet markedsandele i 2016/2017, har denne trend ikke kunne opretholdes i nyeste regnskabsår.

Et produktmix medførte et skift hen imod en større andel af produkter til lavere prispunkter, hvilket var en udvikling – der kombineret med betydelige investeringer i fremtiden – satte et stort pres på rentabiliteten.

”Vi har oplevet negative virkninger af det dårlige sommervejr og den generelle markedsudvikling, men den væsentligste indvirkning på salg og rentabilitet er blevet drevet af en ugunstig ændring i vores produktmix. Kort sagt; vi har solgt flere produkter til lavere priser fra et produktsortiment, der var blevet for bredt. Vi er forpligtet til at afbalancere koncernens produktmix for at kunne imødekomme kundernes efterspørgsel på tværs af platforme, og samtidig skabe tilfredsstillende rentabilitet i 2018 og fremover,” skriver ledelsen i årsrapporten for 2017.

PWT Group står bag butikskæderne Wagner og Tøjeksperten, og forhandler endvidere mærkerne Lindbergh, Junk de Luxe, Shine Original, Bison, Jack’s, Huzar og Morgan.