Det er effekten af Covid-19, der får koncernen til at kollapse. Der ledes lige nu efter en køber til dele af eller hele koncernen.

Den britiske highstreet-koncern Arcadia Group, der ejer brands som Topshop, Topman, Miss Selfridge og Dorothy Evans, er erklæret insolvens, skriver mediet The Guardian. En kurator fra konsulenthuset Deloitte er sat på sagen og skal hjælpe virksomheden med et eventuelt salg af hele eller dele af virksomheden.

Det er Covid-19, der har sendt koncernen ud i massivt blæsevejr.

“Effekten af Covid-19-pandemien, herunder tvungen lukning af vores butikker i længere perioder, har haft alvorlig indflydelse på handel på tværs af alle vores mærker. Gennem denne udfordrende tid har vores prioritet været at beskytte arbejdspladser og bevare koncernens økonomiske stabilitet i håb om, at vi kunne komme ud på den anden side af pandemien. I sidste ende har de udfordringer, vi er stødt på, været for alvorlige over for de sværeste handelsbetingelser, vi nogensinde har oplevet,” siger Ian Grabiner, der er adm. direktør for Arcadia Group.

Arcadia Group har omkring 450 lejede butikker i Storbritannien, 22 udenlandske og en del shop-in-shops i flere stormagasiner. Highstreet-koncernen har siden 2018 lukket mere end 100 butikker og afskediget tusindvis af medarbejdere.

Lige nu er de fysiske butikker i England fortsat lukket, men skal efter planen åbne op i morgen, den 2. december, når coronarestriktionerne ophæves i landet.

Foto: Topshop