Covid-19 var det, som fik bægeret til at flyde over hos den tyske varehuskæde, der nu afskediger tusindvis af medarbejdere og lukker 62 varehuse og en række andre aktiviteter.

I Tyskland har Karstadt en status, der minder om Magasins position i Danmark. Den første Karstadt blev åbnet i 1881, og i 1970’erne var Karstadt den største detailkoncern i Tyskland med varehuse beliggende i alle landets storbyer.

Siden da har Karstadt-gruppen dog haft det svært. De sidste 10 år har været hektiske, hvor koncernen har haft flere forskellige ejere og balanceret på kanten af en konkurs. I 2014 blev Karstedt solgt til det østrigske selskab Signa Holding, hvor Signa fusionerede Karstadt med Kaufhof-kæden samme år.

I dag, seks år senere, står Tysklands førende varehuskoncern midt i en international sundhedskrise, der har fået bægeret til at flyde over. Det har resulteret i, at koncernen nu lukker 62 ud af 172 varehuse og fyrer tusindvis af ansatte. Det oplyser Finans.

 

Midt i en rekonstruktion

Det var ligeledes dette, der fik Karstadt til at gå i betalingsstandsning allerede i midten af april. Nu er virksomheden midt i en rekonstruktion, hvor lukningen af de mange varehuse er et led i netop den proces.

”Vi ved, hvad dette betyder for de berørte medarbejdere. Der er imidlertid ingen alternativer til dette (lukningerne, red.), da disse filialer truer virksomheden som helhed. Når alt kommer til alt, gælder det om at sikre virksomheden og dermed mange tusinde arbejdspladser,” lyder det i en udtalelse fra generalfuldmægtig Arndt Geiwitz, der leder rekonstruktionen af virksomheden.

 

Foto: Pexels.com