Den britiske modegigant Asos varsler lukninger af konti, der udviser tegn på at tilhøre såkaldte låneforbrugere.
Returneringer er et velkendt problem i modebranchen, og særligt når kunder returnerer varer, de har brugt uden at købe dem, er det en dyr udfordring for tøjbutikkerne. Nu vil den engelske onlinegigant Asos udelukke de såkaldte låneforbrugere fra at handle på siden. Det skriver FDIH.
”Hvis vi ser et atypisk mønster i returneringsaktivitet, eksempelvis hvis vi mistænker, at nogen faktisk bruger deres køb for så at returnere dem eller bestiller og returnerer en masse langt mere, end hvad selv den mest loyale Asos-kunde ville bestille, så vil vi muligvis være nødt til at deaktivere kontoen og alle tilknyttede konti,” skriver Asos, ifølge det britiske medie Metro, ud til sine kunder.
Asos er ikke ene om at ville gøre op med de såkaldte låneforbrugere. Tidligere på året valgte den tyske onlinegigant Zalando at sætte store mærker på udsendt tøj med besked om, at hvis mærket viste tegn på at være fjernet, ville en returnering ikke blive godkendt.
Boozt bruger algoritme mod returneringer
Også onlinegiganten Boozt.com, der for nylig lancerede det nye koncept Boozt collabs, er begyndt at sanktionere, hvis de vurderer, at kunderne sender for meget retur. Boozt benytter sig af en algoritme, der finder frem til de kunder, der udviser såkaldt mistænkelig adfærd. Det skriver TV 2 Østjylland, der beskriver en sag, hvor en kvinde har returneret ni ud af sine i alt 20 indkøb i løbet af et år, hvorefter hun er endt i hjemmesidens “fair use”-filter, der har til formål at stoppe kunder, der hyppigt aflægger store bestillinger for at sende stort set alle varerne retur.
Af artiklen fremgår det, at kvinden finder vurderingen uretfærdig og har klaget til forbrugerombudsmanden. TV 2 Østjylland har talt med salgs- og marketingschef hos Boozt.com, Peter G. Jørgensen, der mener, at kvinden er blevet udelukket ved en fejl. 99,7 procent af alle sidens kunder udviser en fin adfærd, og det er de resterende, Boozt ønsker at udelukke fra at handle på siden, fortæller han.
“Men der er nogle ekstreme tilfælde med folk, der returnerer rigtigt meget. I sidste uge havde vi eksempelvis en kunde, der købte 23 nederdele i sort og returnerede dem til vores lager igen. Det er sådan en adfærd, vi gerne vil have stoppet,” udtaler Peter G. Jørgensen til TV 2 Østjylland.