Den danske skokæde har de seneste år afviklet en række butikker, og det fortsætter ind i 2022. Det er der dog en naturlig årsag til, forklarer direktør. 

Coronapandemien var hård ved flere virksomheder. Blandt andet Havanna Shoes, hvor selskabet bag – Footzone Retail A/S – sidste år måtte begære sig konkurs. Virksomheden afviklede fire butikker i 2021 og lukkede efter konkursbegæringen yderligere 11 butikker.

Det efterlod 10 butikker tilbage, som Jan Damkjær Nielsen, direktør og ejer i Havanna Shoes, ville drive videre sammen med skokædens webshop. Nu melder virksomheden ud, at de på grund af stigende onlinesalg lukker yderligere fire butikker. Det skriver Finans.

Det drejer sig om butikker i Randers, Esbjerg, Svendborg og Ringkøbing, som alle er placeret i gågader.

“Vi oplever en voldsom vækst gennem vores onlinesalg og har besluttet at beholde seks butikker. De resterende butikker lukker vi, fordi vores oplevelse er, at bymidter og gader er knap så fyldte som tidligere. Det er naturligt at følge den vej, hvor omsætningen er. Grundlaget for større butikker i mindre byer er ikke tilstede på samme måde længere,” siger Jan Damkjær Nielsen til Finans.

Skokæden kommer i fremtiden til at tilpasse sit koncept og beholder butikkerne i Holstebro, Odense, Skive, Vejle, Viborg og Aarhus. Alle butikker bliver opgraderet, så de spiller bedre sammen med kædens webshop og det stigende onlinesalg.

 

Foto: Canva