En nedlukket detailhandel har holdt virksomhedens tyske satsning hen, men nu er ventetiden forbi. 

Allerede i september 2020 løftede iværksættertrioen i Shaping New Tomorrow sløret for deres tyske millioninvestering, som skulle gå til virksomhedens første flagskibsbutik og kontor i Hamborg. Dengang lød det, at butikken skulle åbne i begyndelsen af 2021. Det har dog ikke været muligt grundet en indtil nu tvangslukket detailhandel i Tyskland.

Torsdag den 17. juni 2021 kunne herretøjsbrandet så endelig åbne dørerne til den nye butik efter lempede restriktioner og en dermed genåbnet tysk detailhandel.

“Indrømmet, det har været en udfordrende periode, og coronapandemien har i flere omgange givet os en række slag – også i forhold til vores åbning i Tyskland. Men til gengæld er vi nu 120 procent klar til at eksekvere på vores største satsning til dato,” udtaler Kasper Ulrich, adm. direktør i Shaping New Tomorrow, i en pressemeddelelse.

Tyskland har lige fra begyndelsen været Shaping New Tomorrows største internationale marked målt på onlinesalget. Alene i 2020 femdoblede herretøjsbrandet omsætningen i landet. Dermed er butiksåbningen i Hamborg også et naturligt skridt for iværksættertrioen at tage. Hvis butikken i Hamborg viser sig som en succes, så står der flere tyske butiksåbninger for døren – især set i forhold til pandemiens aftryk i lejemarkedet i Tyskland.

”Priserne på de mest attraktive lejemål i centrum af de store byer er jo kommet ned i et prisleje, hvor det også begynder at blive rigtig interessant for os. Derfor har vi selvfølgelig allerede nu flere byer på radaren, og de attraktive priser på de bedste beliggenheder kan betyde, at vi i forhold til hastigheden af nye butiksåbninger nok kommer til at være lidt mere aggressive og modige end vi egentlig havde tænkt os inden coronapandemien brød ud,” siger Kasper Ulrich, der afrunder:

”Butikken skal vise, at den kan agere som brohoved i forhold til onlineforretningen i det tæt befolkede Hamborg. Vi har derfor en ambition om, at butikken allerede i det første år kommer til at omsætte for 25 millioner kroner, og når vi lægger onlineforretningen oven på, er det vores forventning, at vi kommer til at omsætte for cirka 50 millioner kroner i Tyskland det første år.”

I 2019/2020-regnskabet omsatte Shaping New Tomorrow for i alt 210 mio. kroner.

 

Foto: Shaping New Tommorow