KADK i København får nyt navn og lancerer samtidig en ny visuel identitet. Det nye navn er mere kommunikerbart, mener skolens rektor, Lene Dammand Lund.

KADK har indtil nu været en forkortelse for ’Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering’. Nu skifter uddannelsesinstitutionen navn og kommer i fremtiden til at hedde ‘Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering’. Det oplyser KADK i en pressemeddelelse.

Oveni navneskiftet bliver en ny visuel identitet lanceret. Her opdateres det historiske segl og en ny farvepalette, ligesom en specialdesignet typografi introduceres. Den nye identitet bliver et varemærke i al kommunikation fra institutionens side fremadrettet.

”Med et mere kommunikerbart navn samt en visuel identitet, der står skarpt på alle platforme, vil vi gerne understrege både vores aktualitet og vores rødder,” siger skolens rektor, Lene Dammand Lund, og fortsætter:

”Med det nye navn kalder vi os fortsat et akademi, fordi det peger på, at vi arbejder med kombinationen af praksis, kunst og videnskab. Vi er dybt forankret i den kongelige akademitradition og dansk velfærdsdesign. Men vi er i høj grad også et akademi, der orienterer sig mod omverdenen og de vigtige dagsordener, der præger vores samtid. Vi forsker og uddanner for at skabe ny viden og positiv forandring – for at forme fremtiden – og vores navn og visuelle identitet skal udtrykke denne dynamik mellem fornyelse og tradition.”

Med introduktionen af det nye navn udgår forkortelsen KADK, som var et resultat af en fusion i 2011, hvor Arkitektskolen, Designskolen og Konservatorskolen blev lagt sammen.

Foto: Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering