Magasin du Nord Fashion Prize 2019 går til det bæredygtige modebrand Carcel.

Det blev det danske modebrand Carcel, der særligt har gjort sig bemærket ved at hyre fængslede kvinder til deres produktion af bæredygtige kollektioner, som i går aftes løb med dette års Magasin du Nord Fashion Prize på Kunsthal Charlottenborg.

En jury bestående af danske og udenlandske folk med erfaring fra alle dele af modebranchen har udvalgt Carcel blandt i alt fem finalister, der hver har præsenteret deres kollektioner og forretningsmodeller.

“Det er altid en stor fornøjelse at se deltagernes bidrag og kreative løsninger. I år har vi inddraget bæredygtighed som et vigtigt kriterium, og det bliver et fast indslag fremover. I vore dage nytter det ganske enkelt ikke at tænke tøjproduktion uden at overveje det miljømæssige aspekt,” udtaler initiativtager og bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord Fonden, Nina Wedell-Wedellsborg, i en pressemeddelelse.

 

Spændte på fremtiden

Foruden et beløb på 300.000 kroner modtager Carcel et medlemskab af brancheforeningen Dansk Mode og Tekstil og som noget nyt også et mentorforløb af udvalgte jurymedlemmer over det næste år.

”Jeg er lykkelig og stolt på vegne af vores team i Thailand, Peru og Danmark over at modtage Magasin du Nord Fashion Prize. Prisen er en af de største anerkendelser, man kan få som designer i Danmark, og både den økonomiske støtte og støtten fra det exceptionelle og kompetente mentorhold er en unik mulighed for Carcels internationale vækst,” udtaler designer for og grundlægger af Carcel, Veronica D’Souza, i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Vi er spændte på fremtiden, og glæder os til at kunne realisere endnu flere af vores mål, blandt andet ved at åbne vores nye produktion i Thailand uden for fængslets rammer, hvor kvinderne kan komme i arbejde efter deres afsonede tid.”

Magasin du Nord Fashion Prize 2019 er rettet mod danske designere, der har produceret mindst én, men ikke over seks, dame- eller herre-ready-to-wear kollektioner. Vinderen blev bekendtgjort af H.K.H. Kronprinsesse Mary, og prisen blev overrakt af initiativtager og bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord Fonden, Nina Wedell-Wedellsborg.