I går mødtes Dansk Erhverv med regeringen og myndighederne for at drøfte nogle af de initiativer, som kan være med til lette presset på det danske erhvervsliv i forbindelse med virusudbruddet.

Det globale udbrud af coronavirus har store økonomiske konsekvenser verdenen over, hvor blandt andet modebranchen, som i høj grad er baseret på sæsonvarer, rammes sammen med mange andre brancher i det danske erhvervsliv.

Dansk Erhverv oplyser, at organisationen i kølvandet på den seneste eskalering i virusudbruddet, har nedjusteret skønnet for BNP-væksten i år med 0,25 procentpoint til 1 procent.Dansk Erhverv forventer nu, at 2020 vil byde på den laveste vækst i dansk økonomi siden 2013, hvor den europæiske gældskrise havde store konsekvenser for dansk økonomi.

På baggrund af dette mødtes Dansk Erhverv og regeringen i går, hvor de drøftede en række forslag, som skal være med til at lette presset på erhvervslivet i Danmark.

”Situationen er alvorlig. Vi har en god og tæt dialog med myndigheder og politikere. Det er Dansk Erhvervs klare anbefaling, at politikerne iværksætter tiltag, der kan understøtte de dele af dansk erhvervsliv, der er hårdt ramt af situationen. Der bør være fokus på tiltag, der reducerer de berørte virksomheders omkostninger og sikrer tilstrækkelig likviditet. Tiltagene bør dertil være tilrettelagt sådan, at de virker hurtigt, effektivt og målrettet de brancher, der er særligt udsatte. Omkostningerne for erhvervslivet må forventes at stige betydeligt og brede sig til flere brancher, hvis virusudbruddet bliver alvorligt og langvarigt,” udtaler Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, i et skriv på Dansk Erhvervs egen hjemmeside.

 

Hjælpepakke til kriseramte virksomheder

Dansk Erhverv har foreslået forskellige initiativer inden for fire områder, som kan afhjælpe situationen hos virksomheder landet over.

  1. Likviditetsstyrkende initiativer
  2. Klare meldinger fra myndigheder og regering
  3. Nedbringelse af udgifter til løn og sygefravær
  4. Ekspansiv finanspolitik kan komme på tale i en senere fase.

Brian Mikkelsen understreger, at Dansk Erhverv vil blive ved med at være i tæt dialog med regeringen, mens virusudbruddet står på.

”Dansk erhvervsliv har i denne helt ekstraordinære situation vist stort samfundssind og taget ansvar. Det er der blevet kvitteret for bredt. Nu skal vi have fokus på, hvordan vi sikrer, at dette virusudbrud ikke går unødigt ud over dansk vækst og arbejdspladser, og det vil vi være i tæt dialog med regeringen om at undgå,” fortæller Brian Mikkelsen.

Læs mere om hvert initiativ her.