”Det er en ekstraordinær situation, der kræver en ekstraordinær indsats af erhvervslivet.” Sådan skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

På et pressemøde i går den 11. marts 2020 lød det fra Regeringen, at store dele af Danmark ville lukke midlertidigt ned. Det vil få store konsekvenser for hele Danmark – og ikke mindst for erhvervslivet.

”Det er en ekstraordinær situation. Vi skal som virksomheder selvfølgelig være med til at sikre, at smitten af corona breder sig mindst muligt,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

På pressemødet præsenterede statsminister Mette Frederiksen blandt andet en række yderligere stramninger i forhold til, hvor mange mennesker der må være samlet på et sted. For at dæmme smittefaren fremlægger regeringen en hastelov, der skal gøre det muligt at forbyde større forsamlinger på grund af frygten for spredning af virusset.

”Det vil få stor økonomisk betydning for hele erhvervslivet og i første omgang særligt de brancher, der lever af at samle folk,” udtaler Brian Mikkelsen.

pej gruppen afvikler hvert år et hav af seminarer og konferencer. I lyset af gårsdagen udmeldinger fra myndighederne har pej gruppen dog valgt af aflyse de seminarer, der ellers var planlagt til at blive afviklet i løbet af de næste 14 dage. I stedet afvikles disse seminarer online.

Retailkonferencen, der er planlagt til den 21. og 23. april og trendkonferencen, der vil foregå i slutningen af maj, afvikles som planlagt.