Antallet af modeshows, besøgende indkøbere og international presse er faldet markant inden for de seneste par år. Så meget, at Fashion Week Stockholm nu har indstillet den kommende modeuge.

Fashion Week Stockholm har indstillet den kommende modeuge, der skulle være afholdt fra den 27. til den 29. august 2019.

Modeugen i Stockholm har i længere tid haft problemer med at tiltrække brands, der vil afholde modeshows samt besøgende indkøbere og international presse.

Sidste år gik Brand Experience Scandinavia, der havde det økonomiske ansvar for Fashion Week Stockholm, konkurs, og i februar 2019 havde den nye alliance bag modeugen i Stockholm sin debut. Men efter kun én modeuge trækker de sig nu også fra aktiviteten.

”Jeg synes, at det er et stort tab for den svenske modeindustri, at man ikke kan samles omkring en fælles platform. Jeg håber, at det er midlertidigt, og at vi kan samle vores fælles styrker ind i noget nyt og spændende næste år,” udtaler chefredaktøren for svensk Elle, Cia Jansson, på magasinets online platform.

Hen i efteråret 2019 vil Swedish Fashion Council offentliggøre sin strategi for en ny platform samt genstarten af et inkubatorprogram for svenske modetalenter.

Man vil på den kommende Copenhagen Fashion Week kunne opleve svenske modebrands som Hope og Rodebjer.