Det skorter ikke på branchenyt: Zalando varsler fyringer, Colorful Standard har solgt en stor andel af forretningen, og H&M lancerer et nyt designsamarbejde i pressede tider.

Zalando nedlægger flere hundrede stillinger
Ifølge Finans er Zalando hårdt ramt af nedgang i nethandlen og ser sig nødsaget til at opsige flere hundrede. Den tyske modegigant udtaler i en pressemeddelelse, at de har udvidet for meget de seneste år og derfor bliver nødt til at nedlægge stillinger på tværs af deres mange teams. I Danmark er Zalando en af de meste populære webshops.

Colorful Standard har solgt 49 procent af virksomheden
Tue Deleuran, stifter og ejer af Colorful Standard, har solgt 49 procent af forretningen til den internationale bæredygtighedsfond ABN Amro Sustainable Impact Fund for et trecifret millionbeløb. Partnerskabet mellem de to skal sætte en ny standard for, hvordan modebranchen driver forretning og for det globale potentiale for ansvarlig og transparent tøjproduktion.

H&M i nyt designsamarbejde i pressede tider
H&M har, ifølge Business of Fashion, lanceret endnu et designsamarbejde. Denne gang er det med det L’Oréal-ejede tøjbrand Mugler og deres kreative direktør Casey Cadwallader. H&M er under pres med skyhøje omkostninger og faldende aktiepriser. Derfor satser de på, at Mugler-samarbejdet kan give et økonomisk løft. Designkollektionen lanceres online og i udvalgte butikker til foråret.

Foto: Unsplash