Mode- og livsstilsuddannelserne på VIA University College i Aarhus flytter ud i Aarhus’ nye bydel, Sydhavnen, i 2024.

Den kreative uddannelsesinstitution VIA University College har netop underskrevet en lejekontrakt på Sydhavnen i Aarhus, når den nye bydel står klar i 2024. Det skriver VIA University Collage i en pressemeddelelse.

Det betyder, at studerende på mode- og livsstilsuddannelserne, der lige nu har sin daglige gang i Ceresbyen i Aarhus, fra 2024 skal være i de splinternye lokaler i Sydhavnen. I alt cirka 350 studerende flytter fra Campus C i Ceresbyen til Sydhavnen i 2024.

“Jeg er utrolig glad for den beslutning. Vores studerende rykker direkte ind i det miljø, de skal være en del af som færdiguddannede, og de får en dagligdag, der kommer til at ose af inspiration og kreativitet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver fantastisk,” lyder det fra René Foli, der er uddannelsesdekan for storytelling, design og business på VIA University College.

Det er entreprenør- og udviklingsfirmaet A. Enggaard, som står bag byggeriet på Sydhavnen i Aarhus, og der er lagt op til et stærkt felt af beboere, når indflytningen begynder i 2024.

Udover en række andre aktører inden for mode- og livsstilsfeltet, kommer bydelen til at huse organisationer, der arbejder med socialt udsatte. Der bliver opført to hoteller, en række restauranter og cafeer, flere bevægelses- og sundhedsfaciliteter samt en større klynge med fokus på kunst, spil og animation, hvor blandt andre Det Jyske Kunstakademi flytter ind.

Samlet bliver der opført 89.000 etagekvadratmeter i Sydhavnen. Første spadestik bliver efter planen taget omkring marts næste år, og hele bydelen vil stå færdig i 2025.

 

Uddannelser i Herning og Aarhus – også i fremtiden

VIA University Collage tilbyder mode- og livsstilsuddannelser i både Aarhus og Herning – og det vil de også gøre fremadrettet.

Der bliver nemlig ikke ændret på, at de første to år af de kreative uddannelser skal tages i Herning. Herefter kan de studerende vælge at tage overbygningen i enten Herning eller Aarhus.

“VIAs strategi er at fastholde et stærkt uddannelsesudbud i hele Region Midtjylland. Vi har i forvejen et meget attraktivt uddannelsesmiljø i Birk ved Herning. Vi ved, at de studerende er vilde med studiemiljøet der, så min vurdering er, at det kun vil blive mere attraktivt at søge ind på vores mode- og livsstilsuddannelser i Herning med flytningen i Aarhus,” lyder det fra Harald Mikkelsen, der er rektor i VIA.

Foto: VIA University Collage, Sydhavnen i Aarhus