De to organisationer arbejder i øjeblikket på at fusionere for at skabe Danmarks stærkeste instans for digital handel. Fusionen skal nu godkendes af FDIH’s medlemsvirksomheder.

Siden årsskiftet har de to organisationer, FDIH og Dansk Erhverv, drøftet en fusion. I flere år har organisationerne siddet under samme tag i Børsbygningen i København, og har gennem årene dannet parløb i flere sager.

Nu er FDIH og Dansk Erhverv blevet enige om et udkast til en sammenlægningsaftale, hvor de to organisationer skal fusioneres.

“Vi tror på, at vi både kan bevare FDIH-ånden og styrke dansk digital handel ved at fusionere med Dansk Erhverv. Derfor anbefaler vi et ja til fusion med Dansk Erhverv. Det giver simpelthen god mening at slå de to stærke organisationer sammen til dén stærkeste stemme for dansk digital handel,” siger FDIH’s bestyrelsesformand Anders Lindhardsen i en pressemeddelelse.

Også Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen kan se mange fordele ved en fusion.

”Der er rigtig meget fornuft i at fusionere. Vi kender hinanden, og vi tror på, at vi sammen kan skabe udbytterige og innovative rammer for medlemmerne, så dansk handel samlet set fortsat kan vokse sig endnu stærkere og større,” udtaler Brian Mikkelsen.

 

Medlemmer har den afgørende stemme

I flere år har det været en kendsgerning, at e-handelsbranchen vokser hastigt – en udviklingen, som Corona-nedlukningen har sat yderligere gang i. Den øgede digitale handel påvirker forbrugernes adfærd, erhvervslivets udvikling og lovgivningen i EU. For Dansk Erhverv og FDIH betyder udviklingen, at de forholder sig til mange af de samme udfordringer for deres medlemmer med blandt andet forbrugerbeskyttelse, moms og bæredygtighed. På den baggrund giver det mening at lade de to organisationer fusionere, lyder det i pressemeddelelsen.

”Vi har tænkt meget over, om fusionen vil give mening og værdi for FDIH’s medlemmer. Det mener vi, at den i allerhøjeste grad gør. Dansk Erhverv kan bruge FDIH’s viden og ekspertise om det forretningsnære til at servicere medlemmerne. Og FDIH’s medlemmer får glæde af Dansk Erhvervs politiske gennemslagskraft og rådgivningstilbud på en række områder, som FDIH ikke kan tilbyde herunder det ansættelsesretlige,” lyder det fra Niels Ralund, direktør i FDIH.

Til FDIH’s generalforsamling den 22. september 2020 skal medlemmerne stemme om fusionen. Hvis medlemmerne stemmer ja, bliver FDIH til Dansk Erhverv Digital Handel med Niels Ralund som e-handelsdirektør.

 

Foto: Børsbygningen, Dansk Erhverv