Fra vinderne af Elle Style Awards, over navne og efterårskollektioner, til helt nye butikker. Læs med om ugens korte modenyheder.

Hver fredag samler TØJ op på korte, brancherelevante nyheder i artiklen Kort & godt fra modebranchen.

COS åbner i Lyngby Storcenter
Lyngby Storcenter har gang i en stor ombygning og udvidelse af hele 1. sal, og nu kan storcentret afsløre endnu en ankerlejer, som skal sætte sit præg på det nye shoppingområde.

Der er her tale om COS, som sammen med Arket, H&M Home og en udvidelse af den eksisterende H&M skal styrke og forbedre indkøbsmulighederne i Lyngby Storcenter.

“Vi ser meget frem til de nye spændende brands til 1. salen. De nye koncepter komplementerer hinanden og udgør et unikt miks, der sammen med centrets øvrige fashion-butikker giver kunderne det absolut stærkeste udbud inden for beklædning i markedsområdet,” udtaler Center Manager Simon Hansen i en pressemeddelelse.

Det kommende shoppingområde på 1. sal får endnu en ankerlejer, men denne kan ikke offentliggøres endnu.


Tine Grandahl med kollektion for Bruuns Bazaar
Den forholdvis nye Creative Director i Bruuns Bazaar, Tine Grandahl, har mere end 10 års erfaring i branchen. Hun har tidligere arbejdet med skandinavisk mode for både Tiger of Sweden og Malene Birger.

Nu står hun klar med sin første kollektion for Bruuns Bazaar. Tine Grandahls virke skal bidrage med fokus på modernitet og med øje for afslappet elegance og kant. Den kommende efterårskollektion ’Den feminine Dandy’ arbejder overordnet med kontraster mellem det maskuline og det feminine.


Statens kunstfond støtter 199 lovende designere
Et stærkt og bredt felt af både mode- og tekstildesignere bliver nu belønnet. Statens Kunstfond har uddelt arbejdslegater til 199 aspirerende kunsthåndværkere og designere, heriblandt 45 nyuddannede, som modtager legater fra en helt særlig talentpulje.

I år har der været særligt mange kvalificerede ansøgere inden for mode og tekstil. Formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, Bente Skjøttgaard, udtaler i en pressemeddelelse:

”Blandt de mange kvalificerede ansøgninger ser vi i disse år særligt et stærkt felt af unge mode- og beklædningsdesignere, der træder nye veje. De eksperimenterer med snit og materialer og arbejder med bæredygtige løsninger – både i produktionsleddet, men også tænkt ind i hver beklædningsdel. Blandt de unge nyuddannede i talentpuljen imponerer blandt andet Camilla Damkjaer, Shila Louise Gaonkar, Niels Gundtoft Hansen og Simone Schmidt Adrian med eksperimenterende snit og materialer.”

To ansøgninger om arbejdslegater skilte sig ud fra mængden: Modedesigner Freya Daljsø og tekstilkunstner Isabel Berglund, som hver har fået tildelt 855.000 kroner fordelt over 3 år.


Amov åbner butik på hjemstavn
Han er både tidligere direktør hos DM&T, Marketing Director hos Bang&Olufsen og CEO i LegoWear. Men for nogle år siden gav Kasper Eis sig hen til iværksætteri inden for modebranchen og startede virksomheden Amov; et dansk, bæredygtigt modebrand til både mænd og kvinder.

Amov stræber efter at gøre modebranchen mere grøn, og nu åbner virksomheden sin første butik i Kasper Eis’ hjemby Viborg, hvor virksomhedens kontor også ligger.

I dag – den 4. maj – ved Open by Night, byder butikken indenfor i de nye lokaler med gode tilbud og med lidt støv som tilbehør.


Elle Style Awards: Her er vinderne
Det famøse modeevent, Elle Style Awards, er netop løbet af stablen, og vinderne er fundet.

Saks Potts vandt prisen som Årets Brand, og Ganni hev Årets Powerpris hjem. Den helt nye pris for Årets Modeshow gik til Designers Remix, mens én af aftenens mest prestigefyldte anerkendelser, Elle-prisen, landede i hænderne på Helena Christensen.