Det har været en ufrivillig abdicering for Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen, som nu må overgive tronen som Danmarks rigeste til Bestseller-ejer.

I erhvervsmagasinet Forbes, som lancerer listen over verdens rigeste mennesker, fremgår det, at Kjeld Kristiansen ikke længere har føringen som Danmarks rigeste.

Danmarks førhen næstrigeste – Anders Holck Povlsen, ejer og administrerende direktør i tøjfirmaet Bestseller A/S – er nu blevet den rigeste. Bestseller forhandler et væld af brands og afsætter tøj på 70 markeder på globalt plan.

Hvis man ser på den samlede liste af verdens rigeste mennesker, så er Anders Holch Povlsen placeret som nummer 207 med en anslået formue på 44,4 mia. kroner.

På trods af, at Bestseller-milliardæren har snuppet første pladsen i Danmark, er Lego-familien til stadighed Danmarks rigeste. Ifølge den nyeste opgørelse fra Forbes har Kjeld Kirk Kristiansen samme formue som sine tre børn – Thomas, Sofie og Agnete – som udgør omkring 32,5 mia. kroner pr. person. Familien har altså, tilsammen, knap 130 mia. kroner i pengekisten.

Listens nummer 1, klodens rigeste, er stifteren af Amazon, Jeff Bezos, som har en vurderet formue på lige knap 700 milliarder kroner.

Se Forbes-listen her.