Fashion-tech virksomheden Faves lancerede sidste år en ny app, der skal gøre arbejdet nemmere og mere overskueligt for indkøbere. Flere modevirksomheder har taget appen til sig.

Faves Pro er en app, der er udviklet til at hjælpe professionelle indkøbere i modebranchen. Det er en service- og indkøbsløsning, der skal hjælpe med at minimere indkøbsfejl og forbedre indkøbsbeslutningerne.

Med appen får multibrand-butikkerne et fuldt overblik over deres indkøb, budgetter og udgifter, ligesom de får adgang til modeproducenters look books og bedre kan holde styr på, hvornår varerne lander i butikkerne. Alt sammen så butikkerne kan yde en endnu bedre kundeservice.

Flere multibrand-butikker har allerede taget løsningen i brug. Blandt andet tøjkæden Kings & Queens, hvor direktør Carsten Plambæk er mere end tilfreds med appen.

”Med fem indkøbere, der på månedsbasis køber ind til vores 20 butikker, er det uhyggeligt svært at bevare overblikket. Vi har tidligere selv prøvet at lave et mere effektivt indkøbssystem med brug af iPads, men vi måtte hurtigt sande, at det bare ikke fungerede uden en markant investering. Vi har nu valgt at bruge Faves appen, fordi den kan lige præcis dét, vi har stået og manglet. Og nu slipper vi for at betale virkelig dyre penge for at få et system udviklet til os,” fortæller Carsten Plambæk i en pressemeddelelse.

Udover Kings & Queens er andre danske forretninger som Bonde Boutique og Rungsted-butikken Helle og Catrine samt brands som ARKK Copenhagen og Les Deux nogle af dem, der også har taget den digitale løsning til sig. Men det er dog ikke kun danske forretninger og brands, der er begejstrede for indkøbsappen.

”Vi har allerede formået at tiltrække kunder fra Danmark, Sverige, Norge, Belgien, Holland, Italien og USA. Og vi er begejstrede for at se, at der både er tale om professionelle detailhandlere, der køber ind til mindre multibrand-butikker, og indkøbere til de store kædebutikker. Det betyder meget for os, at vores indkøbs-app kan hjælpe så mange typer af butikker,” fortæller direktør for Faves Pro, Ulla Hald, der sammen med Karline Segan har udviklet appen.