Markberg har opnået endnu en milepæl i brandets strategi inden for ansvarlig produktion: En international certificering af hele brandet.

I 2021 fik Markberg en LWG-certificering af garverier i Indien, og virksomheden implementerede derudover et zero waste-koncept i hele taskekollektionen, hvilket sikrer, at intet læder går til spilde.

Nu er brandet nået i mål med endnu en milepæl: En GRS-certificering af Markberg som brand.

GRS står for ‘Global Recycled Standard’. Certificeringen sikrer, at brandet møder høje, internationale standarder for både sporbarhed og verificering af genanvendte produkter samt social ansvarlighed i form af arbejdsforhold.

”GRS-certificering af Markberg er en vigtig milepæl, og vi er meget stolte af at have opnået dette, da en certificering er en meget krævende proces. Vi er dog ikke i tvivl om, at certificerede produktioner bliver helt elementært i fremtiden. Forbrugeren skal have en sikkerhed for, at produktet rent faktisk er fremstillet ansvarligt – både miljømæssigt og socialt. Der er i dag alt for meget greenwashing i markedet, og det er umuligt at gennemskue de mange budskaber, som brands kommunikerer. Certificeringer giver en sikkerhed for, at der er styr på meget mere end bare materialevalg,” fortæller Mette Astrup, ejer og kreativ direktør ved Markberg, og tilføjer:

“Vi er meget ambitiøse i forhold til at sikre en så ansvarlig og bæredygtig produktion som overhovedet muligt på både læderområdet og i Markbergs linje af genanvendt plast. Certificeringer sikrer, at vi får et fælles udgangspunkt, som vores kunder – både forbrugeren og detailleddet – kan finde tryghed i. Vi arbejder hver dag hårdt for at sikre, at Markberg er absolut førende indenfor ansvarlig produktion af tasker og accessories, og certificeringer er fundamentet.”

 

Foto: Markberg