Modedesigner Jens Laugesen lancerede under London Fashion Week i september et helt nyt collab-projekt med fokus på Generation Z.
Sidste år lancerede han både et designsamarbejde og et kunstprojekt. Nu har Jens Laugesen med støtte fra Statens Kunstfond sat et nyt projekt i søen: Genericsens 2.0.
Sammen med fotografen Jean François Carly og filmskaberen Maxim Young har han lavet det multi-sensoriske mode-/foto-/videoprojekt, der blev lanceret under London Fashion Week i september. Ideen dukkede op midt under coronapandemien.
“Pandemien har faktisk været meget inspirerende for mig. Den har sat gang i flere kreative projekter og fået mig til at blive forelsket i min egen kreativitet igen,” fortæller Jens Laugesen til TØJ.
Hvad tænker Generation Z?
Derfor gik han i gang med Genericsens 2.0-projektet, hvor blandt andet medlemmer af Londons LGBTQ+ community samarbejdede med stylist Sara Dunn om at udvælge og sammensætte styles fra Jens Laugesens tidligere kollektioner. Målet var at skabe unikke looks med deres egne accessories for at udtrykke deres personlighed og individuelle stilidentitet.
Jens Laugesens designproces har nemlig altid haft fokus på, at tøj som genstand ikke har noget køn. Han mener, det er kulturen, der definerer, hvad der er womens- eller menswear.
I dag er køn og kønsidentitet emner, der fylder mere end nogensinde før. Derfor blev han nysgerrig på, hvordan den nytænkende Generation Z ser hans tidligere kollektioner.
“Jeg oplever, at Generation Z har et stort fokus på en ny, kønsflydende attitude. Mange unge siger, at det køn, de er født med, ikke nødvendigvis definerer deres identitet. Jeg fik derfor lyst til at undersøge mit designarkiv og se, hvordan nutidens Generation Z-målgruppe ville forholde sig til de hybride designideer, jeg udviklede dengang,” siger Jens Laugesen.
På spørgsmålet om, hvorfor projektet skulle lanceres som videprojekt fremfor et modeshow, svarer han:
“Personligt har jeg altid foretrukket video som medie i modsætning til det traditionelle modeshow, som ofte bliver et meget kommercielt format. Via dette medie kan man vise meget mere end blot tøjet. Det er desuden en god måde at starte en visuel dialog med forskellige målgrupper over hele verden. Den virtuelle udstilling giver også folk over hele verden muligheden for at opleve vores vision direkte fra deres computer eller smartphone.”
Se en teaser på videoprojektet her:
Foto: Jean François Carly