Det bliver i familien, når designer Timothy Jacob Jensen sammen med sin datter Freja Marie Øgendahl Jensen og tidligere bestyrelsesformand i Jacob Jensen Designs lancerer et nyt designbrand under navnet By Timothy.

Et nyt dansk designbrand har set dagens lys. Og bag det nye brand står Timothy Jacob Jensen – søn af den kendte designer Jacob Jensen. Timothy Jacob Jensen har sammen med sin datter og den tidligere bestyrelsesformand i Jacob Jensen Designs, Kim Krull Jørgensen, lanceret det nye brand By Timothy. Den nye webshop gik i luften i juni 2022, og målet med brandet er give nye designtalenter mulighed for at få deres ideer omsat til reelle produkter. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

“Jeg har selv været yderst privilegeret med en anerkendt designer som far og læremester, da jeg som 17-årig var helt grøn i faget. Det er min datter, som har designet den første By Timothy-kollektion for så vidt også. Men rundt om i verden findes der mange designtalenter, der ikke er så privilegerede, og det kan være enormt svært at slå igennem. For dem vil jeg gerne kunne gøre en forskel med By Timothy – både i form af personlig design-supervision, en etableret afsætningskanal og naturligvis en fair betaling og kreditering for deres arbejde,” siger Timothy Jacob Jensen.

Den første kollektion er blevet døbt Pure og består af en række ure med farverige skiver.

”Jeg er nærmest vokset op i min fars tegnestue, så det var sjovt at være med til at designe den nye urkollektion Pure by Timothy. Min farfar Jacob Jensens arbejde, især for B&O, var banebrydende med sit ultra-minimalistiske formsprog, og derfor fandt jeg det naturligt at arbejde inden for den designstil, som min far og farfar sammen har skabt og videreført. Jeg har dog valgt en mere farverig tilgang for at illustrere, hvem jeg er som person. Inspirationskilden har været atmosfæren og omgivelserne i og omkring tegnestuen i Hejlskov,” siger Freja Marie Øgendahl Jensen.

Præsidenter og designtalenter

Da den tidligere amerikanske præsident Barack Obama besøgte Skive i juni måned, fik han og familien overrakt fire ure fra By Timothys nye kollektion som et symbol på båndet mellem Skiveegnen og USA. Nok er Timothy Jacob Jensen lokal på Skiveegnen, men hans mor stammer fra New York, og hun kom til Danmark, da hun giftede sig med Jacob Jensen.

Familiebåndene betyder meget i virksomheden, men det at åbne nye muligheder for verdens designtalenter, har også en stor plads i Timothy Jacob Jensens hjerte.

“Kreativitet er en grundlæggende del af det at være menneske – uanset hvem du er, eller hvor du er – så allerede næste gang vi introducerer en ny By Timothy kollektion, er vi udenfor Danmarks – og familiens grænser. Det er ekstremt spændende at se, hvordan der opstår dynamik i vores tilgang til design, når vi lukker verdens mangfoldige talentbase ind. Den nye kollektion af ure er kun begyndelsen,” siger han.

Foto: By Timothy