Hos DK Company kan de ikke erklære sig enige i Baum und Pferdgartens nylige anklage om kopiering. Jens Poulsen, CEO for DK Company, ser sagen som afpresning og håndteringen som uheldig og uetisk.


I gårsdagens artikel ‘Baum und Pferdgarten i ny kopisag mod DK Company’ var der fejlagtigt anvendt et tidligere citat fra DK Company. TØJ har snakket med Jens Poulsen, CEO for DK Company, som kommer med uddybende forklaring af hans oplevelse af sagen.


Mandag den 29. oktober sendte Baum und Pferdgarten en pressemeddelelse ud, hvor de beskylder DK Company-brandet Ichi for at have lavet en kopi af en Baum und Pferdgarten jakke. Her forklarer CEO for Baum und Pferdgarten, Theis Bruun, at DK Company Vejle har begået en meget klar krænkelse af brandets designrettigheder. Den opfattelse deler de dog ikke hos DK Company.

Jens Poulsen, CEO for DK Company, kan ikke erklære sig enig i anklagen om kopiering og er utilfreds med Baum und Pferdgartens håndtering af sagen. Direktøren forklarer, at Baum und Pferdgarten har kørt sagen som direkte afpresning.

”Vi får en henvendelse i fredags fra Baum und Pferdgarten, om at de mener, at der er en kopisag. Her kommer de med et krav om kompensation. Vores første reaktion er altid at undersøge, om vi lavet en fejl, for hvis der er en fejl, skal den selvfølgelig rettes. Inden vi har kigget på sagen, snakker vi med Baum und Pferdgarten om en kompensation, og om at vi skal gå udenom pressen. Udover en kompensation for kopisagen vil de også have 125.000 kroner for ikke at gå til pressen, og her bliver jeg forbavset,” forklarer Jens Poulsen til TØJ og tilføjer:

”Vi har respekt for vores kollegaer i branchen og respekt for Baum und Pferdgarten og deres virke. Men den måde at håndtere sagen på, mener jeg, er direkte afpresning.”

Udover afpresning fremhæver Jens Poulsen også pressemeddelesen fra Baum und Pferdgarten som ufin.

”I pressemeddelelsen leger Baum und Pferdgarten både anklager og dommer. De anklager os skyldige på forhånd, inden sagen overhovedet har været for en dommer. Det er under al kritik og en meget uetisk måde at håndtere sagen på.”

Ikke tale om en kopi
Det næste spørgsmål, som melder sig, er, om der er hold i kopi-anklagerne. Jens Poulsen forklarer, at han efter at have haft sagen gennem sin juridiske afdeling vurderer, at anklagen om kopiering ikke er berettiget, og at der derfor ikke er en reel sag i forhold til den omtalte jakke.

Han forklarer, at jakken fra Ichi har et andet look, blandt andet med et andet print, andet for, anden farve på ærmet, en anden længde, en anden lukning og en anden pasform.

”Vi er direkte uenige i, at det er en kopi. Vores jakke er overhovedet ikke ens med deres. Den er et udtryk for, at man i modebranchen følger de samme trends,” fortæller Jens Poulsen, der efter en simpel søgning på internettet kan konstatere, at der findes mindst 10 andre brands – også store internationale modehuse – som laver samme type jakke.

Jens Poulsen ser nu frem til, at sagen bliver sat for en dommer, så den kan blive afgjort på ordentlig vis:

”Jeg ser egentlig frem til at få sagen afgjort ved en dommer. Når Baum und Pferdgarten skriver, at de trækker sagen i Sø- og Handelsretten, så må vi forvente, at det også sker. Det ser vi frem til hos DK Company.”