Modebrandet Laurie, der ejes af modevirksomheden Coze Aarhus, har netop fået to produkter i deres sortiment certificeret med Svanemærket.

I takt med det stigende fokus på bæredygtighed begynder flere og flere modebrands at få Svanemærket sine produkter. Både Tomorrow Denim og modemærket Echte har fået certificeringen på deres produkter.

Nu hopper søsterbrandet til sidstnævnte, Laurie, med på vognen og præsenterer for første gang to produkter, der har fået Svanemærket. Det oplyser Laurie i en pressemeddelelse.

Ambitionen er, at flere af modebrandets produkter skal have certificeringen i fremtiden. For Laurie er Svanemærket et vigtigt skridt på vejen mod en mere bæredygtig produktion. Det har Laurie arbejdet intenst på siden 2005, hvor Lena Trend overtog modevirksomheden Coze Aarhus.

“Som forbruger har du et valg, men som virksomhed er du forpligtet til at arbejde med bæredygtighed,” mener Lena Trend.

Laurie tilsluttede sig FN’s Global Compact i 2014 og har dermed forpligtet sig til hvert år at udarbejde en CoP-rapport. Coze Aarhus har netop offentliggjort rapporten, der dokumenterer virksomhedens arbejde med bæredygtighed. Rapporten beskriver, hvordan Coze Aarhus arbejder med FN’s verdensmål.

Coze Aarhus arbejder med målene ved at bidrage til vækst hos leverandører og ved at designe langtidsholdbare produkter af mere bæredygtige materialer og med ny teknologi i produktprocesserne. Rapporten konkluderer, at det er der, Coze Aarhus bedst kan sætte ind for at skabe de største resultater.

”Det er en stor opgave at udarbejde rapporten, men bestemt ikke en uoverskuelig opgave. Det handler om at være transparent, sætte mål og arbejde for at nå dem, og så handler det om at synliggøre, hvor langt vi er kommet med det. Med rapporten får vi taget temperaturen på vores bæredygtige udvikling, og det er motiverende. Vi bliver mere bevidste om vores indsats, og skærper derigennem vores fokus på at nå vores mål,” siger Lena Trend.

Foto: Laurie

Foto: Laurie