Treyd, som betaler leverandører up front på vegne af danske detailhandlere, har sikret en kapitaludvidelse på 83 mio. kroner. Midlerne skal bruges til at udfordre normen for finansiering af varekøb i det danske SMV-segment.

Den Stockholm-baserede fintech-virksomhed Treyd, som tilbyder danske detailhandlere i eksempelvis modebranchen at betale leverandører up front, har netop landet en kapitaludvidelse på 83 millioner kroner.

Ifølge Peter Beckman, der er CEO i Treyd, skal den massive økonomiske indsprøjtning bruges til at gøre op med gamle traditioner især i det danske SMV-segment.

”Den store kapitaltilførsel giver os en unik mulighed for at udfordre og redefinere normen for detailhandlens finansiering af varekøb. Især mange virksomheder i SMV-segmentet er voldsomt presset på egenkapitalen, og det kan eksempelvis være svært for en modeshop at rejse penge til vareindkøb, hvis man ønsker at udvide sortimentet og dermed vækste forretningen med nye produkttyper. Den stopklods vil vi rydde af vejen for detail-Danmark,” siger Peter Beckman.

Han understreger samtidig, at timingen for virksomhedens danske strategi er noget nær optimal:

”Vi ser lige nu en bølge skylle ind over Danmark fra udlandet, og den bølge skal vi med på. Vi mærker tydeligt, at flere danske virksomheder ser mere positivt på alternativ finansiering af varekøb. Hvor det før i tiden var virksomheder med store økonomiske problemer, der benyttede sig af alternativ finansiering, er det i dag langt mere legalt og normalt for en virksomhed med en stærk økonomi at benytte sig af en løsning, hvor leverandøren først betales, efter salget er sket,” siger Peter Beckman.

Treyd lancerede i Danmark i 2022, og siden opstarten er kræfterne blevet brugt på at positionere virksomheden. Status i dag er, at Treyd på 10 måneder har finansieret vareindkøb for danske detailvirksomheder med 50 millioner kroner. Selskabets udestående finansiering vokser med 16 procent hver måned.

Foto: Treyd