Med lanceringen af deres første loungewear-kollektion går virksomheden, efter mere end 200 år, ind i modebranchen. Kollektionen skal ses som en forlængelse af Georg Jensen Damasks design til hjemmet. 

Tekstiler er ikke ligefrem fremmed grund for Georg Jensen Damask. Siden 1756 har virksomheden produceret tekstiler i høj kvalitet. Nu kaster de sig over modebranchen med deres første kollektion af loungewear til børn og kvinder.

“Georg Jensen Damask har siden begyndelsen fokuseret på at tilbyde vævede tekstiler til hjemmet, som skaber en følelse af velvære og høj æstetik. Det har derfor været en naturlig tanke for os at udvide universet med en loungewear-kollektion, som vi har arbejdet på længe. Coronakrisen og tiden efter har skabt et stort fokus på hjemmet og de nære værdier, hvilket understøtter vores tænkning om at man skal have det godt derhjemme og ikke kun omgive sig med kvalitet og smukke ting – men også bære elegant loungewear, der føles rart mod kroppen og understøtter den ro, de fleste søger derhjemme. Timingen handler også om, at vi med loungewear-kollektionen gerne vil øge vores fokus på en yngre målgruppe – og byde dem indenfor i vores univers,” fortæller Barbara Hvidt, som er designer hos Georg Jensen Damask, til TØJ – Fashion & Business Trends.

Kollektionen er tænkt som komfortabel beklædning til kvinder og børn, produceret i økologisk percalevævet bomuld og damaskvævet bomuld med facet-mønster. Snittende har uniformelle referencer.

“Vi har skabt en loungewear-kollektion med nyfortolkede klassikere i et moderne og afdæmpet farveunivers, som er en naturlig forlængelse af Georg Jensen Damasks design til hjemmet. Vi har skabt enkle og elegante design, og vi har tilføjet luksuriøse detaljer som piping, stofbetrukne knapper og indvendige franske sømme for at sikre, at produkterne kan holde til mange års daglig brug, uden at de mister deres skønhed og funktionalitet,” forklarer Barbara Hvidt.

Indtil videre består kollektionen af styles, der kan kombineres på tværs af farver og materialer. Farverne er White, Archive, Ler, Light Blue, Light Rose og Light Grey.

Foto: Hasse Nielsen, Georg Jensen Damask