Smykkevirksomheden har flere butikker i udlandet end i Danmark. Nu åbner butik nummer to på dansk jord på eksklusiv adresse i Aarhus.

Siden den dansk-irske designer Maria Black stiftede smykkevirksomheden af samme navn tilbage i 2010, har virksomheden gennemgået en stor udvikling. I det seneste årsregnskab for 2019 oplever virksomheden en eksplosiv vækst med over en fordobling af bundlinjen.

Væksteventyret kommer nu til udtryk gennem endnu en dansk butiksåbning. Maria Black har allerede sin egen fysiske forretning i København og nu åbner endnu en altså på den eksklusive adresse Store Torv i Aarhus.

“Som en virksomhed funderet i Skandinavien har Aarhus længe været øverst på vores ønskeliste. Aarhus er en dejlig by med et spændende marked, som passer rigtig godt til os. Vi har talt med andre detailhandlere i byen for at finde den helt rigtige adresse, og i den proces forelskede vi os i Store Torv. I mine øjne er Store Torv essensen af Aarhus. Det er en meget flot plads med forskelligartede bygninger, og det er helt rigtige rammer til vores koncept,” fortæller Michael O. Vinding, der er Head of Retail i Maria Black, i en pressemeddelelse fra EDC Poul Erik Bech, der har stået for udlejningen af butikslejemålet.

Udover de nu to danske forretninger har Maria Black også butikker i Oslo, London og München. Om virksomhedens internationale succes siger Michael O. Vinding:

“For andet år i træk er vi blevet udnævnt af Børsen som en af årets gazeller – altså en af de hurtigst voksende virksomheder i landet, og det er vi selvfølgelig stolte af. Vi har egne butikker rundt omkring i Europa, og derudover har vi forhandlere i hele verden. Vi oplever stor interesse for vores smykker på tværs af landegrænser, hvorfor vi også har planer om at udvide yderligere. Jeg tror, at nøglen til succes er kombinationen af dedikerede medarbejdere og vores koncept med minimalistiske kvalitetssmykker, der gør det muligt for den enkelte at sammensætte en personlig stil.”

Udover butikken i Aarhus har Maria Black også åbnet en pop-up butik i København på Kongens Nytorv. Butikken i Aarhus åbnede den 12. november, mens pop-up butikken i København åbnede den 5. november og ligger på placeringen frem til den 4. januar 2021.

Foto: Maria Black