Louis Nielsen og Kabooki, som står bag børnetøjsbrandet Lego Wear, har indgået et samarbejde om at levere tøj og briller til børn og unge i Tanzania.
Kabooki, som står bag det danske børnetøjsbrand Lego Wear, går igen i år ind i velgørenhedsarbejde i Tanzania. Sidste år var en stor succes for Lego Wear, hvor de samarbejdede med Børneulykkesfonden om et velgørenhedsprojekt i Tanzania – Climb for charity.
Denne gang går Kabooki sammen med Louis Nielsen, som i forvejen donerer briller til børn i Tanzania, så børnene nu kan få et tilhørende sæt tøj, når de får udleveret briller.
”At få sit fulde syn er helt unikt og kan ikke sammenlignes med noget andet. Men vi kan forhåbentlig være med til at give børnene et ekstra lille smil på læben, når de kan se det fine tøj, de kommer til at få med hjem også. Tøjet er returvarer fra vores kunder og kan for eksempel have en plet, en søm som er gået op eller lignende. Men tøjet kan med sikkerhed skabe både gavn og glæde hos de kommende modtagere,” udtaler Birgitte Holgaard Langer, CMO i Kabooki i en pressemeddelelse.
Fokus på børn og unge
Rune Steiness, der er projektleder på Giv Syn til Tanzania hos Louis Nielsen, fortæller i pressemeddelelsen, at de i flere år har haft et ønske om at koble sig sammen med en anden spiller, så de sammen kunne videreudvikle på ideer. I forbindelse med Climb for charity lagde de mærke til Kabooki, og derfor var de også meget glade, da Kabooki takkede ja til samarbejdet.
”Vi modtog forespørgslen meget positivt, og vi var meget glade for vores første projekt sammen med Børneulykkesfonden i Tanzania forrige år. Derfor var vi ret hurtige til at takke ja til denne spændende mulighed, og vi synes, Louis Nielsens projekt er så simpelt og en fantastisk historie, som alle kan forholde sig til, ” siger Birgitte Holgaard Langer.
Den 1. september 2018 drager Louis Nielsen og Kabooki mod Tanzania til et Masaiområde i det nordlige Tanzania tæt ved den kenyanske grænse. På ekspeditionen fokuserer de to aktører på børn og unge, hvilket der også er behov for, i og med at halvdelen af Tanzanias befolkning er børn under 14 år, hvoraf det vurderes, at omkring halvdelen af disse børn har synsproblemer.