Marie Sloth Rousing, Vika Im & Nina Sandgaard, Belinda Rasmussen, Jeppe Juel og Andri Unnarson. Det er navnene på seks af de nye danske kunstnere og designere, hvis værker der indtager stormagasinet Magasins udstillingsvinduer i uge 5 og 6.

Magasin og Designers’ Nest har startet et nyt samarbejde, hvor Magasin i uge 5 og 6 giver pladsen i sine udstillingsvinduer til seks nye danske talenter inden for kunst, design og mode.

Samarbejdet er en del af Magasins ansvarlighedsstrategi ‘We Love To Care’, der skal bidrage med at sætte skub i en mere ansvarlig og mangfoldig mode- og livsstilsbranche og hjælpe nye kunstnere og designere på vej. Denne gang ved at lade seks danske designere og kunstnere, der placerer sig i krydsfeltet mellem mode, kunst og innovation, fortolke og formidle deres vinkel på ansvarlighed og bæredygtighed gennem udstillingsvinduerne i Magasin. De seks designere er Marie Sloth Rousing, Vika Im & Nina Sandgaard, Belinda Rasmussen, Jeppe Juel og Andri Unnarson.

“Det er virkelig en stor ære at få lov at arbejde med så fantastiske ildsjæle og samarbejdspartnere som Designers’ Nest, hvor vi i fællesskab kan tænke kreativt i forhold til at formidle og vise, hvad mangfoldighed, inklusion og diversitet kan betyde for den enkelte. Og det er samarbejdet netop en mulighed for, samtidig med at vi kan tilbyde vores kunder en speciel og anderledes oplevelse ud over det sædvanlige. Derfor betyder det rigtig meget for os, og vi er utrolig spændte på modtagelsen,” udtaler Britta Luplau, Brand Manager i Magasin, i en pressemeddelelse.

 

“Fremtidens design i et demokratisk format”

I spidsen for udvælgelsen af de seks kunstnere og designere står direktør for designprisen Designers’ Nest, modeforsker og forfatter Ane Lynge-Jorlén, der sammen med Magasin har udvalgt de seks kunstnere.

“Jeg er meget begejstret over samarbejdet mellem Designers’ Nest og Magasin, hvor vi sammen støtter unge modetalenter, der både arbejder ansvarligt og med mangfoldighed. Magasin er en historisk institution, som alle kender, og vinduerne ud mod Kongens Nytorv er en attraktiv udstillingsplatform for vækstlaget. Her kan de vise deres kreative visioner, ønsker om forandring og eksperimentelle formgivning til et stort publikum. Det er en unik mulighed for at vise fremtidens design i et demokratisk format, der berører mange mennesker,” fortæller Ane Lynge-Jorlén om samarbejdet.

De seks udstillende designere har enten været med i Designers’ Nest i de seneste år eller er helt nyuddannede fra Det Kongelige Akademi.

 

Foto: Belinda Rasmussen, Designers’ Nest