Det kreative samarbejde har fokus på kunsthåndværk og bæredygtighed. Det er der kommet en unik version af stolen Cross Chair Tube ud af. 

Det danske modebrand Mads Nørgaard – Copenhagen og møbelvirksomheden Takt har indledt et samarbejde med fokus på kunsthåndværk og bæredygtighed. Det skriver Mads Nørgaard – Copenhagen i en pressemeddelelse.

Samarbejdet har udmundet sig i en limited edition-udgave af Takt-stolen Cross Chair Tube, der er produceret i FSC-certificeret egetræ og genanvendt stål, som er betrukket med Mads Nørgaard – Copenhagens ikoniske sort/hvide striber.

Målet med samarbejdet er at italesætte behovet for bæredygtigt forbrug og produktion.

Alt overskuddet fra salget af stolen doneres til Det Kongelige Akademi og et projekt, der støtter FN’s Sustainable Development Goals’ 12. verdensmål, der netop er dedikeret til at fremme bæredygtigt forbrug og produktion.

 

Henter hjælp udefra

Til at løfte samarbejdet er fem toneangivende og interessante kunsthåndværkere inviteret med heri. Kunstnerne får hver en dag dedikeret til at indtage Nørgaard Paa Strøgets butiksvindue på Strøget i København med deres kunst og vil bidrage til vigtigheden af refleksion, det gode håndværk og det bæredygtige forbrug.

De fem kunstnere er:

Lærke Bagger (designer)

Foto: Lærke Bagger

Birgitte Vad (maler)

Foto: Birgitte Vad

Frederikke Legaard (billedkunstner)

Foto: Frederikke Legaard

Pura Utz, Anna Waller Andrés (smykker)

Foto: Anna Waller Andrés

Nicklas Skovgaard (væver)

Foto: Nicklas Skovgaard

“Vi inviterer ofte både nye og etablerede talenter indenfor i vores butiksvindue, der fungerer som en alternativ scene midt i København. Vi glæder os til at se de dygtige kunstneres take på, hvordan man også kan aktivere et vindue. Fælles for udstillingerne ses Cross Chair Tube med de velkendte striber, som skaber rammen om samarbejdet,” lyder det fra Mads Nørgaard.

Stifter og CEO hos Takt, Henrik Taudorf Lorensen, supplerer:

“Gennem dette projekt forsøger vi at gøre verdensmålet om bæredygtigt forbrug og produktion helt nærværende gennem et stærkt bæredygtigt møbel og samarbejdet med en række dygtige kunsthåndværkere. Bæredygtighed handler nemlig også om, at der skal være omhu i de objekter, vi omgiver os med, og der har håndværk og kunst en vigtig rolle.”

Det hele vil foregå i uge 44, hvor en ny kunstner hver dag i løbet af ugens fem hverdage indtager butiksvinduet. Herudover vil de fem udvalgte kunstners udstillinger også kunne opleves i løbet af november i Takts nye showroom i hjertet af København.

Foto: Mads Nørgaard Copenhagen x Takt