Modedesigner i samarbejde med dansk møbelvirksomhed

I samarbejde med møbelvirksomheden Sofacompany har den danske skrædder og modedesigner Søren Le Schmidt udvidet designrepertoiret og kreeret to møbler.

Søren Le Schmidt og møbelvirksomheden Sofacompany har netop løftet sløret for et designsamarbejde. Søren Le Schmidt er især kendt for sine ekstravagante aftenkjoler, som både H.K.H Kronprinsesse Mary og skuespillerinden Trine Dyrholm har båret. Nu kan han også skrive møbeldesigner på cv’et.

Søren Le Schmidt har nemlig designet to møbler, en multifunktionel sofa og en puf, som også kan bruges som spisebordsstol, for møbelvirksomheden. Det skriver Sofacompany i en pressemeddelelse.

”Jeg har altid været fascineret af indretning, og jeg elsker at udfordre mig selv kreativt, også på andre måder end ’bare’ med tøj. Derfor synes jeg, at designsamarbejdet med Sofacompany har været så fedt og gavnligt for min kreativitet,” lyder det fra Søren Le Schmidt.

Sofacompany er ligeledes meget begejstrede for designsamarbejdets resultat.

“I Sofacompany tror vi på, at mode og møbler går hånd i hånd, og med dette samarbejde viser vi, at kombinationen skaber kreativitet og innovation, hvilket i sidste ende har resulteret i fænomenalt design. Vi er meget stolte af vores samarbejde med Søren Le Schmidt, fordi han er rebelsk og overraskende i sit design. Han går op i, at tingene er lavet ordentligt, og han har stor respekt for håndværket,” udtaler Sofacompany’s Head of Design, Line Nevers Krabbenhøft.

 

Aktuel med ny kollektion på CPHFW

Udover designsamarbejdet med Sofacompany er Søren Le Schmidt også aktuel med en ny tøjkollektion, som for første gang vises til Copenhagen Fashion Week.

Kollektionen indeholder kjoler og suits, der er produceret i samme bæredygtige tekstil, som designeren har valgt til sine kreationer for Sofacompany.

”Tekstilet, jeg har valgt til tøjkollektionen, er 100 procent bæredygtig, og det fungerer virkelig godt. Jeg glæder mig til modeugen, hvor jeg skal vise, at man både kan skabe kjoler, suits og møbler af den samme metervare,” fortæller Søren Le Schmidt.

Første gang det er muligt at få et smugkig på designsamarbejdets resultater er til Søren Le Schmidts show den 28. januar 2020.